Asgari ücrette illere göre farklı tarife! 11 ilde asgari ücrete zam geliyor: İliniz var mı öğrenin!

Asgari ücrette illere göre farklı tarife! 11 ilde asgari ücrete zam geliyor: İliniz var mı öğrenin!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle beraber etkilenen 11 ilde çalışmalar başlarken çalışanlara destekler verildi. Asgari ücret 10 bin TL üzerine çıkartılırken illere göre farklılıklar yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin etkilediği 11 il için iş hayatları büyük sarsıntılar yaşarken fabrikalar büyük zararlar gördü. Doğuğ büyüdükleri kentleri can havliyle terk eden yüz binlerce çalışanı geri getirmek için destekler verildi. 11 ilde asgari ücret artışa geçerken tüm detaylar belli oldu.

İŞVEREN SİGORTA PRİMİ MAAŞA EKLENECEK

1 ocak tarihiyle beraber ülkemiz genelinde asgari ücret net olarak 8.500 TL olarak güncellendi. Brüt 10 bin 8 TL olarak asgari ücretin işverene maliyeti ise 11 bin 759 TL olarak güncellendi. Bununla beraber yüzde 15,5 SGK prim işveren payıyla beraber yüzde iki olarak ise işsizlik sigorta primi devletin yaptığı destekle beraber 11 ildeki asgari ücret 10 bin 58 liraya yükselecek.

Asgari ücrete ek zam

ÇALIŞANLARA ÖDEME

TBMM üzerinde yer alan torba yasasıyla beraber torba kanunu düzenlemelerinde işverenin asgari ücret üzerinden devlete ödediği 1551 TL çalışanların maaşlarına ekleme yapıldı. İl ve ilçelerde ise çalışanlara daha fazla maaş alınmasıyla belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesindeki iş gücü kaybının önlenmesi için işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanmasıyla beraber işverenin payın işçi maaşına işin ücretine eklenmesi adına hazırlıklar yapıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN