Asma yaprağı bastığınız bidona ekleyin, ne eriyor ne bozuluyor! Kırk yıllık usta yöntemi: Yıllarca taze kalıyor

Asma yaprağı bastığınız bidona ekleyin, ne eriyor ne bozuluyor! Kırk yıllık usta yöntemi: Yıllarca taze kalıyor

Yaprak sarma yemeden duramayanlar dikkat. Asma yaprağı bastığınız bidona ekleyin, ne eriyor ne bozuluyor. Kırk yıllık ustası tüyoyu verdi. 1 kaşığı yaprağı tazecik saklamaya yetiyor…

Tokat’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan etli ve zeytinyağlı asma yaprağı sarması, bölgenin en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Fakat, yaprak sarmasının tazeliğini korumak ve istendiği zaman kolayca kullanılabilir hale getirmek her zaman kolay olmuyor.

Yapraktaki yırtılma ve küflenme gibi sorunlar, yaprakların uzun süre taze saklanmasına engel olabiliyor. Fakat, bu sorunu ortadan kaldıracak yöntem Tokatlı ustadan geldi. Bu yöntemi uyguladıktan sonra yapraklarınız ne eriyecek ne de bozulacak…

yaprak-1.jpg

YAPRAKLARA 1 KAŞIK EKLEMEYİ İHMAL ETMEYİN

Salamura yaprak hazırlarken mutlaka cam ya da plastik bir kavanoz kullanın. Aynı zamanda bozulmaması için içerisine muhakkak 1 kaşık zeytinyağı ekleyin. Ardından dondurduğunuzda yapraklarınız taze kalacak ve yırtılmayacak. Böylece lezzetini uzun süre korumayı başaracaksınız.

Aynı zamanda salamura suyunu hazırlarken doğru miktarda tuz ve sirke kullanmak da önemli. Buna ek olarak salamura yaprakları saklayacağınız ortamın önemi de oldukça büyük. Uygun sıcaklık ve ışık almayan bir ortam, yaprakların tazeliğini korumak için etkili bir faktör. Bu koşullarda saklanan yapraklar, bozulmadan daha uzun süre muhafaza edilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN