Ayva yerken boğazınıza takılıyorsa bunu yapın! Sulu sulu elma gibi oluyor: Eskiler böyle yiyordu ama şimdi kimse bilmiyor

Ayva yerken boğazınıza takılıyorsa bunu yapın! Sulu sulu elma gibi oluyor: Eskiler böyle yiyordu ama şimdi kimse bilmiyor

Kış aylarının en faydalı meyvelerinden olan ayvayı severek tüketsek de ne yazık ki yutulması zor bir meyve olduğu için yerken zorluk çekebiliyoruz. Ancak artık ayvanın da kolay yenme yöntemi bulundu. Eğer ayva yerken boğazınıza takılıyorsa bunu yapın!

ESMAGÜL KOÇAK

Antioksidanlar arasında yer alan bütün vitaminleri içinde barındıran ayva, vücudu toksinlere karşı koruyarak kalkan görevi görüyor. Özellikle soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı koruma sağlayan ayvanın tüketimi oldukça önemli.

Fakat ayva sert yapısından dolayı yutması zor bir meyve. Bu yüzden birçok kişi ayva yerken boğazında kalma riskiyle karşılaşıyor. Bu riske karşı çeşitli çözüm yolları bulunsa da hiçbiri bu yeni yöntem kadar etkili değil. Instagram’da “drchefim” adlı sayfa tarafından yapılan bilgilendirme paylaşımı, ayvanın boğazda kalma sorununu artık tarihe karıştırıyor. Öyle ki bu yöntem eskiler tarafından da çok sık yapılan bir yöntem…

AYVA NASIL YENMELİ?

Ayvayı boğazınıza takılmadan yemek için yapmanız gereken oldukça basit. Elinize tahta bir kaşık alın ve önce ayvanın dışını kaşığın arka bölümüyle iyice dövün. Ayvanın her yerini iyice döverek yumuşattıktan sonra elinize uygun bir kaşık alarak ayvayı sulu sulu rahat bir şekilde yiyebilirsiniz.

AYVANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Antioksidanlar bakımından zengin olan ayva, vücuttaki enflamasyonu azaltarak kalp sağlığını korur.
  • Yüksek oranda C vitamini içeren ayva, bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir.
  • Yine yüksek miktarda pektin içeren ayva bu özelliği sayesinde kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı etkili olur.
  • İdrar söktürücü özelliği bulunan ayva, idrar yolu enfeksiyonlarını önlediği gibi tedavisine de yardımcı olur.
  • Demir, bakır ve çinko gibi mineral içeriğinden dolayı kan dolaşımını artırır ve saç diplerine daha fazla oksijen taşınmasını sağlar. Bu yönüyle de saçları güçlendirerek uzamasını hızlandırır.
  • Diyet lifi bakımından yüksek bir orana sahip olan ayva, ciddi oranda lif içererek, mide-bağırsak sisteminin daha verimli ve düzenli çalışmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN