Bakırlara Diş Macunu Sürün Ve Sonucu Görün! İşte Bakırları Kalaylamadan Parlatma Yöntemi

Bakırlara Diş Macunu Sürün Ve Sonucu Görün! İşte Bakırları Kalaylamadan Parlatma Yöntemi

Evlerinizin gözde mutfak eşyalarından biri olan bakırların temizliği nasıl yapılır? Kararan ve matlaşan bakırlar eski parlak haline nasıl dönüşür? Çözümünü aradığınız bakır eşyalarınızı kalaylama yaptırmadan evde yapabileceğiniz parlatma yöntemini sizler için derledik...

Bakır, insanoğluna tarihin başlangıcından itibaren eşlik etmiştir. Rönesans döneminde mükemmel nitelikleri sayesinde mutfaktaki zaferini kazanmıştır. Sağlam, yumuşak ve işlenebilir; en iyi ısı iletkenidir ve her türlü pişirme ihtiyacına uygundur. Kalaylanmış bakır kullanımında yemek içindeki toksinleri atarak sağlıklı ve doğal beslenme sağlar. Bakır tencere, tavalarda tüm yemekleri pişirebilir, cezve ve çaydanlıklarda keyifle çayınızı ve kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Çok eski bir geleneğe sahip olan bakırcılık sanatını nadide şehirlerimiz Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa' da sıkça rastlamaktayız. Bakırın dövülerek şekillendirilmesi ve süslenmesiyle ortaya çıkan mutfak eşyaları ve çeşitli süs eşyalarının imal edildiği bir geleneksel el sanatı olan bakırcılık, yaygın bir şekilde devam etmektedir. Gerçekten de bakırda ağır ağır pişen yemeğin tadı günümüzde kullanılan granit, teflon gibi tencerelerde pişen yemeklerle asla kıyaslanamaz. Öyle ki bakır cezvede kısık ateşte ağır ağır karıştırarak pişirdiğiniz kahvenin tadına doyum olmaz. Bakırların da her eşyada olduğu gibi uzun ömürlü kullanabilmek için bazı püf noktaları var. Muhakkak bakırlarınızda tahta kaşık kullanmalısınız. Asla harlı ateşe koymamalısınız. Bakır ustaların özenle ve alın teriyle tek tek döverek yaptıkları bakır eşyalar zamanla parlaklığını kaybedip, matlaşmaya başlar. Peki severek kullandığımız bakırlarımızı eski parlak hallerine nasıl geri çevirebiliriz? Cevabımız tabi ki de diş macunuyla. Evet yanlış duymadınız. Diş macununu kullanıp, diş fırçası ile fırçaladığınız bakırlarınız eski canlı ve parlak görünümüne geri dönüşüyor.

bakiirrr.jpg

BAKIRLARINIZ PARLASIN...

Yapmanız gereken tek şey diş macununu bakır eşyalarınızın üzerine biraz sürüp, kullanmadığınız diş fırçası ile fırçalamanız. Bu kadar hızlı ve pratik bir sonuç vereceğinden emin olabilirsiniz.

bakirlar.jpg

bakirlar-2.jpg

Diş macunu ile fırçaladığınız bakırlarınızı güzelce suyun altında durulayınız. Yıkanmış bakır kapları kendi kendine kurumaya bırakmak yerine kurulamanızı tavsiye ediyoruz. Bakır mutfak eşyalarınızı kullanmadığınız zamanlarda içerisinde sıvı bırakmayın. Bakır eşyalarınızı hiçbir şekilde bulaşık makinesinde yıkamayın. Bakırlarını bu yöntemlerle uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN