Balığı böyle yiyenler dikkat! Yıllarca tüm faydasını hiç etmişiz: Tıp uzmanı sakın yapmayın diyerek uyardı

Balığı böyle yiyenler dikkat! Yıllarca tüm faydasını hiç etmişiz: Tıp uzmanı sakın yapmayın diyerek uyardı

Sonbahar ve kış ayları demek Türkler için balık mevsimi demek. Ancak balığı böyle yiyenler dikkat. Meğer bu şekilde tüm faydası hiç oluyormuş. Uzmanı balığı asla böyle tüketmeyin diyerek herkesin yaptığı o yanlışı açıkladı. İşte detaylar…

Balık, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeriyle büyük küçük herkesin severek tükettiği ve düzenli olarak tüketmeye devam etmesi gereken bir besindir. Sağlık için birçok faydası bulunan balığı tüketirken yapılan o hata ise tüm faydalarının yok olmasına neden oluyor…

Balık tüketirken genellikle yanında yeşillik ve limon eksiz olmaz. Balığın lezzetini artırdığımızı düşündüğümüz bu kombinasyon aslında balığın faydalarını alıp götürüyor. Öyle ki balığa lezzet versin diye sıktığımız limon tüm faydasını hiç ediyor.

baliga-limon-sikilir-mi-1.jpg

BALIĞA LİMON SIKILIR MI?

Balığın içinde bulunan omega3 beyin gelişimi için oldukça faydalıdır. Balığa limon sıkıldığında etkilerinin nasıl yok olduğunu ise Tıp Uzmanı Dr. Ali Fuat Aytekin anlattı. Aytekin, balığa limon sıkılmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Omega-3 aspirin gibi. Hem kanı sulandırıyor hem de antikolajen gibi bir sürü özellikleri var. Halk arasında doğru bilinen bir yanlış var. Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini yitirmesine neden olur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN