Bebek şampuanı ile yapabileceğiniz 8 şaşırtıcı şeyi öğrenince ağzınız açık kalacak

Bebek şampuanı ile yapabileceğiniz 8 şaşırtıcı şeyi öğrenince ağzınız açık kalacak

Küçük bebeklerimizin gözlerinin yanmaması için kullandığımız bebek şampuanlarının hiç bilinmeyen kullanım alanlarını haberimizde derledik. Bebek şampuanının bu kullanım alanlarını öğrenince ağzınız açık kalacak...

Sadece gerçekten güzel kokmuyor; aynı zamanda çok işlevlidir: bebek şampuanı. Bebeğinizin saçını onunla yıkamanın yanı sıra bir sürü başka şey için kullanabilirsiniz. Bebek şampuanı gerçekten çok yönlüdür ancak pek çok insan bunu bilmez. Bu yüzden onunla yapabileceğiniz her şeyin bir listesini yaptık.

58f9f8ccab0f9.webp

1. MAKYAJ FIRÇALARINI TEMİZLEME

Makyaj fırçalarınızı doğru şekilde temizler ve saklarsanız, onları yıllarca kullanabilirsiniz. Fırçalarınızı her gün kullandığınızda, her ay düzgün bir şekilde temizlemeniz önemlidir. Bazı bebek şampuanları ile bunu yapmak çok kolaydır. Bu şampuan özellikle bebek saçları için yumuşak olduğu için makyaj fırçalarınızın tüyleri için de geçerlidir. Küçük bir kaseyi ılık suyla doldurun ve birkaç damla bebek şampuanı ekleyin. Fırçaları içinden geçirin ve parmaklarınızı kullanarak tüyleri yıkayın. Onları durulayın ve sonra kurumasını bekleyin.

2. PARLAYAN AYAKKABILAR

Bebek şampuanı, ayakkabılarınızı daha önce hiç olmadığı kadar parlatacak yağlar içerir. Pamuklu bir beze birkaç damla şampuan koyun ve ayakkabılarınızı parlatmak ve temizlemek için kullanın. Daha sonra yine harika görünecekler.

3. PARLATMA METALİ

Krom ve metalinize çekidüzen vermek ister misiniz? Birkaç damla bebek şampuanı ile biraz kabartma tozunu karıştırın. Söz konusu metali bu karışımla hafifçe ovalayın ve tekrar yeni gibi görünecek.

4. FERMUAR

Pantolonunun fermuarı artık düzgün çalışmıyor mu? Birkaç damla bebek şampuanı mucizeler yaratacaktır. Siz farkına bile varmadan, fermuarınız tekrar sorunsuz çalışır.

basliksiz-23.jpg

5. DARALTILMIŞ KAZAK

Çamaşırlarda yanlışlıkla bir şeyi küçülttüğümüzde, bunun kesinlikle son olacağını düşünüyoruz. Her seferinde, sonunda yanıldığımız kanıtlandı. Neyse ki, küçülmüş süveterinizi orijinal boyutuna döndürmek çok kolay. Bir kovayı ılık suyla doldurun ve birkaç damla bebek şampuanı ekleyin. Bu arada, bunun için saç kremi de kullanabilirsiniz.

6. LEKELERİ ÇIKARMA

Koltukaltı sarı lekeleri olan beyaz bir gömleğiniz var mı? Endişe etmeyin. Kumaştaki etkilenen noktalara biraz bebek şampuanı sürün ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Gömleğini suyla yıka ve hepsi bu! Lekeleriniz gitmiş olacak.

7. ARABANIN TEMİZLENMESİ

Bu şampuan, arabanızdaki yağ ve kiri temizlemek için mükemmeldir. Sadece biraz suya cömert bir sıçrama ekleyin ve onunla meşgul olun.

8. BİR TARAK VEYA SAÇ FIRÇASININ TEMİZLENMESİ

Tarağınız veya saç fırçanız biraz kirlendi mi? Biraz bebek şampuanı kullanarak temizleyin. Bir bardağı ılık suyla doldurun ve üzerine biraz şampuan ekleyin. Tarağınızı veya fırçanızı birkaç dakika orada bekletin ve ardından bir havluyla kurulayın. Şampuan, tarak veya fırçadaki tüm kiri ve tüyleri emmiş olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN