Beklenen bahar geliyor! Uzmanlar tarih verdi: Güneş ısıtacak, çiçekler açacak!

Beklenen bahar geliyor! Uzmanlar tarih verdi: Güneş ısıtacak, çiçekler açacak!

Hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, ani sıcaklık düşüşü ve şiddetli yağışın ardından Türkiye genelinde ve deprem bölgesinde sıcaklıkların artmasının beklendiğini açıkladı.

Hava tahmin uzmanı Cengiz Çelik, ani sıcaklık düşüşü ve şiddetli yağışın ardından Türkiye genelinde ve deprem bölgesinde sıcaklıkların artmasının beklendiğini açıkladı. Çelik'e göre yağışlar Cuma gününden itibaren yurdu kuzey ve doğu yönlerden terk edecek.

YAĞIŞLAR KUZEY VE DOĞUYA KAYIYOR

Çelik, bugün görülen yağışlı havanın akşam saatlerinde doğu bölgelere yöneleceğini, yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer etkili olmaya devam edeceğini belirtti. Yağışların Karadeniz bölgesi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda devam edeceğini, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli lodosun etkili olacağını ve kuvvetli yağışların aralıklarla devam edeceğini belirtti.

YAĞIŞLAR KUZEY VE DOĞUYA KAYIYOR

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Çelik, havanın parçalı bulutlu olacağını, ancak Perşembe ve Cuma tüm deprem bölgesinde soğuk havanın etkili olacağını, gece sıcaklıklarının Malatya merkezde sıfırın altında 2-3 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Ancak hafta sonunda güneşin açması ile birlikte deprem bölgesi genelinde sıcaklıklar artacak.

MEVSİM NORMALLERİNE DÖNÜŞ

Çelik, önümüzdeki hafta başından itibaren kuzey bölgelerde aralıklarla yağış görüleceğini, deprem bölgesinde ise yağış beklenmediğini kaydetti. Sıcaklıklar yeni hafta ile birlikte mevsim normallerinde seyredecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN