Beyaz saçları silgi gibi silecek bu yöntemi mutlaka deneyin! İşte beyaz saçlardan kurtulmanın en kolay yolu!

Beyaz saçları silgi gibi silecek bu yöntemi mutlaka deneyin! İşte beyaz saçlardan kurtulmanın en kolay yolu!

Yemek pişirirken bir patatesi soymayı bitirdiğinizde, bu basit ev çözümünü kullanarak beyaz saçları siyaha çevirebilmek için kabuklarını saklayın. İşte beyaz saçlardan kurtulmanın en kolay yöntemi.

Patatesler hemen hemen her evde en kolay bulunabilen sebzelerden biridir ve bunun nedeni, herkesin lezzetli tadı ve onlarla yapabileceğiniz çok çeşitli yemekleri sevmesidir. Bazen yemeğinizi hazırlamak için kabuğu kullanmak isteyebilirsiniz, bazen de atmak isteyebilirsiniz.

Patatesle yemek hazırlarken ve patateslerin kabuklarını soymayı bitirdiğinizde, beyaz saçı siyaha çevirmek gibi faydalarını da göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Beyaz saçlardan kurtulmak istiyorsanız bu yöntemi deneyin.

1-006.jpg

BEYAZ SAÇLARDAN KURTULMANIN EN KOLAY YOLU

Daha önce fark etmediyseniz, patateslerin kabuğu soyulduğunda ve bu şekilde bırakıldıklarında siyaha dönerler. Bunun nedeni polifenol oksidaz enzimidir. Mevcut diğer besinler ve vitaminler arasında demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, niasin ve magnezyum bulunur.

Patates kabukları beyaz saç görünümünü kapatmak için kullanılırken, saç dökülmesi olasılığını önlemek için de düzenli olarak kullanılmaktadır. Ama şimdilik, saçınızın yeniden koyu ve güzel görünmesini sağlamak için bu harika sebzeyi nasıl kullanabileceğinize geçelim. Okumaya devam ederek saçlarınızı beyazdan siyaha çevirmek için patates kabuklarını nasıl kullanabileceğinizi öğrenin.

2-007.jpg

NASIL HAZIRLANIR?

Bu öğeleri hazırlayın:

8-10 adet soyulmuş patates kabuğu
Kızartma tavası
2-3 su bardağı su
Gül suyu
Süzgeç veya bez
Geniş kase
Püskürtme için şişe

Bu adımları takip et:

Kızartma tavasını ocakta orta ateşte ısıtın.
Suyunuzu ekleyin ve kaynatın. Yeterince ısındığında, patates kabuklarını ekleyin ve bir kapakla kapatarak kaynamaya bırakın.
Patates kabuklarını yarım saat kaynamaya bırakın.
Ocağı kapatın ama kabukları 20 dakika daha suda tutun.
Tavadaki suyu aktarmak için tercih ettiğiniz süzgeci kullanın. Patates kabuklarının her birinin suyunu sıkarak da aynısını yapın.
Küçük bir damla gül suyu ekleyerek bitirin. Karışım soğuduktan sonra sprey şişenize ekleyebilirsiniz.

ÇÖZÜMÜ KULLAN

Saçınızı ve saç derinizi şampuanla yıkayarak başlayın, ancak saç kremi kullanmayın.
Saçınızın herhangi fön makinası kullanmadan kurumasını bekleyin ve ardından saçınızı iyice tarayın.
Saçınızı küçük tutamlara ayırın. Ne kadar çok bölüm o kadar iyi.
Karışımınızı şişede çalkalayarak ve ardından saçınızın bir bölümünü saç derisine iyice kaplayacak şekilde püskürterek hazırlayın. Tüm alan kaplanana kadar bunu yapmaya devam edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN