Beyninizi zorlayacak zeka bulmacası: Ananasların arasında gizlenen 4 mısırı 17 saniye içinde bulabilir misin?

Beyninizi zorlayacak zeka bulmacası: Ananasların arasında gizlenen 4 mısırı 17 saniye içinde bulabilir misin?

Optik İllüzyon: Bu resimde ananasların arasında dört mısır kabuğu var. Dört mısır kabuğunu 17 saniyede bulabilir misin? Şimdi bu optik illüzyon mücadelesiyle gözlem becerilerinizi ve zeka seviyenizi test edin.

Optik illüzyonlar yıllar içinde çok popülerlik kazanmıştır. Popülerlikleri, beynimizi kandırma konusundaki esrarengiz yeteneklerinden kaynaklanmaktadır. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar olmak üzere üç tür optik yanılsama vardır.

Optik illüzyonlar, iyi bir eğlence kaynağı olmanın yanı sıra, insan beyninin işleyişine dair içgörüler üreterek araştırma çalışmalarına da yardımcı olur. Araştırmalar, optik illüzyonların insan beyninin işleyişini incelemek için harika kaynaklar olduğunu gösteriyor. Bilim adamları, psikanaliz alanında optik illüzyonlar kullanıyorlar.

Optik illüzyonlar, durumsal farkındalığınızı geliştirmenin yanı sıra gözlem becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olur. Gözlem yeteneklerinizi test etmeye hazır mısınız? Hadi başlayalım.

1-006.jpg

ZEKA BULAMACASINDA 17 SANİYEDE DÖRT MISIR KABUĞU BULUN

Bu optik illüzyon görüntüsü, optik illüzyonlar yaratmasıyla tanınan Dudolf olarak da bilinen Macar sanatçı Gergely Dudás'ın bir eseridir.

Bu resimde, tarlada bir sürü ananas olduğunu ve ananası yemenin yollarını bulmaya çalışan farelerin her köşeden gözetlediğini görebilirsiniz. Ayrıca dört tane tatlı mısır kabuğu arıyorlar ve fareler tatlı yemeyi seviyor.

Sizin için zorluk, 17 saniye içinde dört mısır kabuğunu bulmak. Mısır kabukları ananaslarla karışmış, bu da onları fark etmeyi zorlaştırıyor. Hem mısır kabuğunun hem de ananasın rengi sarı olduğu için ananaslar arasında mısır kabuğunu bulmak zor bir iştir.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI VE AÇIKLAMASI

Mısır kabuklarını gördün mü? Acele edin, zamanınız daralıyor. Dikkatlice bakın ve gözlemleyebileceğiniz sapmaları bulmaya çalışın. Belki fareler size rehberlik edebilir, yoksa bu sadece bir oyalama mı? Şimdiye kadar kaç tane gördün?

Zaman neredeyse bitti. Bazılarınızın bundan en az 2 veya daha fazlasını tespit etmede başarılı olabileceğine inanıyoruz. 2'den fazla kabuğu tespit edebildiyseniz, harika gözlem becerileriniz var.

Şimdi birçoğunuz mısır kabuğunun yerini merak edeceksiniz. Çözüm için aşağı kaydırmaya devam edin. Ayrıca bu tarz zeka bulmacaları ve optik illüzyon testlerinin daha fazlası için bizi takipte kalmaya devam edin.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN