Bir şort ve atletin fiyatı 6 milyon TL! Nedenini duyunca şaşkına döneceksiniz: Meğer içinde...

Bir şort ve atletin fiyatı 6 milyon TL! Nedenini duyunca şaşkına döneceksiniz: Meğer içinde...

Bu şort ve atlet, oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip, tam 6 milyon 250 bin TL! Ancak daha da şaşırtıcı olan, bu kıyafetlerin içinden çıkanlar. İçlerine gizlenmiş olan şeyler sizi şoke edecek! İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirdikleri başarılı bir operasyonda yabancı uyruklu bir şüpheli üzerinde yaklaşık 5 kilogram altın buldu. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve Sabiha Gökçen Gümrük Müdürlüğü'nün risk analizi çalışmaları kapsamında takibe alınan yolcunun yanındaki valiz x-ray taramasından geçirildi. Valizde herhangi bir şüpheli bulguya rastlanmaması üzerine dikkatli bir şekilde yolcunun üzerinde arama yapıldı.

ASTAR KISMINA GİZLENMİŞ

2

Yolcunun kıyafetlerinin ağırlığı ve sertliği dikkat çekince detaylı bir arama için özel bir alana alındı. Yapılan incelemelerde kıyafetlerin astar kısımlarının açılmasıyla içerisinde süngere benzer materyaller bulunduğu tespit edildi. Yapılan daha detaylı incelemeler sonucunda ise süngerlerin içerisine toz haline getirilmiş altının yerleştirildiği ve yüksek ısıyla işlem görerek tekrar katı formuna getirilebileceği anlaşıldı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplamda 5 kilogram altın ele geçirildi.

Bu başarılı operasyon, Gümrük Muhafaza ekiplerinin etkin çalışmaları ve risk analizi yöntemlerinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Ticaret Bakanlığı'nın kararlı mücadelesiyle kaçakçılıkla mücadele edilmekte ve ülkenin güvenliği sağlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN