Bir yumakla bebeğinize sıcacık yelek örün! Hem kolay hem kaliteli

Bir yumakla bebeğinize sıcacık yelek örün! Hem kolay hem kaliteli

Bebeğiniz doğdu ve ona şirin bir yelek mi örmek istiyorsunuz? Tek bir yumaktan sıcacık bir yelek örebilirsiniz. Hem kolay hem kaliteli.

Bir yumaktan bebek yeleği yapmak, özellikle yeni başlayanlar veya hızlı bir proje arayanlar için ideal bir seçenek. Yapacağınız bebek yeleğinin boyutu ve kullanacağınız ipin kalınlığına bağlı olarak, genellikle bir yumak yeterli oluyor.

img-3159.jpeg

İŞTE TEMEL BİR BEBEK YELEĞİ YAPIMI İÇİN ADIMLAR

MALZEMELER

1 yumak bebek yünü (Yaklaşık 50-100 gram, önerilen ip kalınlığına ve yumak uzunluğuna göre değişir.)
Uygun boyutta örgü şişleri (İp etiketi üzerinde önerilen şiş boyutunu kontrol edin, genellikle 3.5 mm veya 4 mm olur.)
Makas
İğne (Bitirme işlemleri için)

YAPILIŞI

1. ÖLÇÜ ALIN

Bebek yeleğini yapacağınız bebeğin göğüs çevresini ölçün. Genel bir kılavuz olarak, yeni doğan için 40-45 cm, 6 aylık bir bebek için 45-50 cm, 1 yaşındaki bir bebek için ise 50-55 cm göğüs çevresi olabilir.

2. İLMEK BAŞLATMA

Yeleğin genişliğine karar verin ve örgü şişinize uygun sayıda ilmek atın. Yeni doğan bir bebek için yaklaşık 50-60 ilmek yeterli olabilir.

3. LASTİK ÖRME

Yeleğin alt kısmı için 1 düz, 1 ters lastik örgü yaparak 6-8 sıra örün. Bu, yeleğin alt kısmının toparlanmasını sağlar.

4. DÜZ ÖRGÜ

Lastik örgüden sonra, tüm ilmekleri düz örgü yaparak (her iki tarafı da düz örerek) yeleğin gövdesini örün. Bebeğin boyuna göre 15-25 cm arası bir uzunluk yeterli olacaktır.

5. KOL KESİMİ

Yeleğin gövdesini istediğiniz uzunluğa ulaştığında, kol altları için her iki taraftan 3-5 ilmek kesin. Daha sonra her iki taraftan her sırada birer ilmek keserek kol evini şekillendirin.

6. OMUZ VE YAKA OLUŞTURMA

Göğüs kısmına ulaştığınızda, ortadaki ilmekleri yaka için bekletin ve her iki omuzu ayrı ayrı bitirin. Omuzları bitirdikten sonra, yaka için beklettiğiniz ilmeklere dönün ve yaka örün.

7. BİTİRME

Tüm parçaları ördükten sonra, yeleği dikkatlice dikin. Kol altları ve yanları birleştirin. İplik uçlarını gizleyin.

8. OPSİYONEL SÜSLEMELER

Dilerseniz, yeleğin önüne düğme patı ekleyebilir veya süslemek için çiçekler ve düğmeler ekleyebilirsiniz.

Bu temel adımlarla, basit bir bebek yeleği yapabilirsiniz. Projeyi kişiselleştirmek için farklı renklerde ipler kullanabilir veya örgü desenleri ekleyebilirsiniz. İyi örgüler!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN