Boya, açıcı kullanmadan evde saç renginizi açabilirsiniz! Malzemelerin hepsi doğal...

Boya, açıcı kullanmadan evde saç renginizi açabilirsiniz! Malzemelerin hepsi doğal...

Saç renginizi açmak için zararlı kimyasallara muhtaç değilsiniz. Evde bitkisel ve doğal yöntemlerle de saç renginize bir hareket katmanız mümkün. Bu doğal karışımlarla saç renginizi değiştirin ve yeni imajınızın tadını çıkarın. İşte doğal yöntemlerle saç rengi açma metotları...

Saç boyaları içerdikleri kimyasal katkı maddeleriyle saçınızın rengini değiştirir ancak bukimyasal maddelerin de pek çok zararı vardır. Öyle ki saç boyasını saç derinizde uzun süre tutmanız büyük zararlar verebilir. Ayrıca eldiven kullanmadan saç boyamak da ellerde alerjik reaksiyona sebep olur.

Tabii cildinize bu kadar zarar veren saç boyalarının saçınıza da çok şefkatli davrandığını söyleyemeyiz. Sık boyanan saçlar doğal nemini ve sağlıklı yapısını kaybederek hem güzelliğini hem sağlığını yitirir. Hatta saç rengini açmaya çalışırken saçınızı yakarak lastik gibi uzayan saç telleriniz yüzünden büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

sac.jpg

Oysa saç renginizi tümüyle değiştirmese de saç rengini açan doğal yöntemler sayesinde istediğiniz değişimi sağlamak mümkün olabilir. Kimi yüzyıllardır uygulanan bu saç rengi açma yöntemlerini sizler için derledik. İşte doğal yollardan saç açma yöntemleri...

sac-papatya.jpg

PAPATYA SUYU


Boya kullanmadan saç rengini açmak için kullanılan en bilindik yöntem. Papatya suyu ile ıslattığınız saçlarınızı güneşte bekletmek onlara oldukça hoş bir renk değişimi katacaktır.

Saçlarınızı yıpratmadan renklerini açmak istiyorsanız papatya suyu yönteminden yararlanabilirsiniz. bu yöntemi uygulamak oldukça basit.

Nasıl yapılır?

1 avuç kurutulmuş papatya ile 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp 15 dakika bekletin. Hazırladığınız papatya suyu soğuduktan sonra saçlarınızı dilerseniz bir sprey şişesi yardımıyla ya da spreysiz olarak bu suyla ıslatın. Papatya suyuyla ıslattığınız saçlarınızı 20 dakika güneşte bekleyerek kurutun. Bu uygulamayı üst üste yaptıkça saç renginizin de her seferinde bir iki ton açıldığını fark edeceksiniz.


Özellikle saçı sarıya yakın ya da kumral olanlarda bu yöntemle saç rengi açmak çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Böylece en doğal yollardan saçlarınıza hareket katmak mümkün oluyor.

sac-limon.jpg

KARBONATLI LİMON KÜRÜ

Karbonatlı limon kürüyle de saç rengi açmak mümkün. Karbonatı limon suyu ile karıştırarak saç renginizi açabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

1 paket karbonat ile 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyunu bir kabın içinde karıştırın.
Saçınıza uygulayarak güneşli bir havada 1 saat bekletin. Eğer güneşe çıkma imkanınız yoksa saç kurutma makinesi ile 10 dakika kadar saçlarınızı kurutun. Daha sonra saçınızı ılık su ile yıkayın.

saclar.jpg

RAVENT BİTKİSİ

Ravent bitkisi çok bilinmese de saç rengi açmada özellikle profesyonel saç uzmanlarının faydalandığı bir ürün. Bu bitkiyi de kaynar suyun içerisinde 15 dakika kaynatarak saçları bu suyla ıslatmak rengini açmada oldukça etkili oluyor.

sari-sac.jpg

ELMA SİRKESİ


Elma sirkesi de saç rengi açma konusunda bir başka etkili yöntem. Bu yöntemde de tarif oldukça basit. 6 çay bardağı suyu, 1 çay bardağı elma sirkesi ile karıştırıp saçlarınıza uygulamalısınız. Yine yaklaşık 15 dakika beklemek yeterli olacaktır. Ardından ılık su ile saçlarınızı yıkamalısınız.

sari-saclar.jpg

DENİZ TUZU

Deniz tuzu, belki de saçları doğal olarak aydınlatmak için en ideal yöntemlerden biri. Eğer deniz ve güneşi bol bir bölgede değilseniz, bir çorba kaşığı deniz tuzunu yarım bardak ılık suyla karıştırın ve 10-20 dakika bekletin.

saclar2.jpg

TARÇIN


Tarçın saç renginizi açan kimyasalların tersine saçlarınızı yıpratmayı bırakın, hem rengini açan hem de bakım yapan bir yöntem. 3 yemek kaşığı tarçını, yarım fincan kadar saç kremi ile karıştırıp saçlarınıza uygulayarak 2-3 dakika bekletmeniz yeterli. Daha sonra bu karışımı yıkayıp saçlarınızı durulayın. Tarçınlı karışımın saç derinizde uzun süre kalmamasına dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN