Bu 9 İpucu İle Kaşıntılı Sivrisinek Isırıklarından Hızla Kurtulabilirsiniz

Bu 9 İpucu İle Kaşıntılı Sivrisinek Isırıklarından Hızla Kurtulabilirsiniz

Sıcak yaz aylarının kabusu tabi ki sivrisinekler. Büyük küçük demeden sivrisinek saldırısına bu aylarda sıklıkla karşılaşmak mümkün. Peki sivrisinek ısırığının kaşıntısına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

Güneş parladığında onu seviyoruz ve dışarıda olmaktan çok keyif alabiliriz. Tek dezavantajı: bizi sürekli ısıran sinir bozucu sivrisinekler. Sivrisinek ısırığının kaşınması da sizi çıldırtıyor mu? O zaman bu ipuçlarını deneyin. Muhtemelen kaşıntı birkaç saniye içinde kaybolacaktır.

aloe-cilt3.webp

1. ALOE VERA

Aloe Vera gerçekten birçok şeye iyi geliyor. Çok uzun süre güneşte kaldığınızda serinlemenize yardımcı olur. Ve şimdi, kaşıntılı bir sivrisinek ısırığınız varsa da işe yaradığı ortaya çıkıyor. Aloe Vera cildi serinletir ve yatıştırır ve kaşıntıyı azaltır. Cildinizi çizecek kadar kaşınıyor musunuz? Eğer öyleyse, aloe Vera da çok işe yarar! Cildin tekrar iyileşmesine yardımcı olur.

3349333-810x458.jpg

2. MUZ KABUĞU

Bu akla gelen ilk şey olmayabilir, ancak şiddetle tavsiye edilir. Sivrisinek ısırığına muz kabuğunun içini sürmeniz yeterlidir. Bu, kaşıntıyı büyük ölçüde azaltmalıdır. Sivrisinek ısırığındaki nem, kabuğundaki şekerler tarafından uzaklaştırılır, bu da kaşıntıyı azaltır.

0x0-12.jpg

3. BUZ KÜPLERİ

Kaşıntıyı önlemek için sivrisinek ısırığını olabildiğince çabuk soğutun. Sinek ısırığının olduğu yere buz küpü koyun ve en az yirmi dakika sivrisinek ısırığı üzerinde tutun. Soğuk, kaşıntıyı hissetmemenizi sağlayacak ve şişlik kaybolacaktır. Tamamen sivrisinek ısırıkları ile kaplıysanız, (buzlu) soğuk bir duş almayı düşünebilirsiniz.

rafine-tuz.webp

4. TUZ

Tuz başka bir doğal derde devadır. Sivrisinek ısırığını kurutur, bu nedenle kaşıntı kısa sürede kaybolmalı. Özellikle tuzla ovmak yardımcı olacaktır. Her şeyden önce, sivrisinek ısırığı bölgesindeki cildi ıslatın. Biraz tuz alın ve pul pul dökün! Bir süre bekletin ve ılık su ile durulayın. Bir süre canınızı yakabilir, ancak o zaman o can sıkıcı kaşıntıdan hemen kurtulacaksınız.

dis-macunu-iceriginde-hangi-maddeler-var.png

5. DİŞ MACUNU

Diş macunu, dişlerinizi fırçalamaktan çok daha fazlası için yararlı olan başka bir üründür. Sivilceleri kurutur, onunla temizleyebilirsiniz ve sivrisinek ısırıklarına yardımcı olur. Tercihen içinde nane bulunan bir diş macunu kullanın. Sivrisinek ısırığının üzerine biraz diş macunu sürün ve bir süre ciltte bırakın. Bölgenin çabuk kuruduğunu ve kaşıntıdan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

evde-kabartma-tozu-nasil-yapilir-en-kolay-kabartma-tozu-yapimi-1585564360-7452.webp

6. KABARTMA TOZU

Biraz kabartma tozunu suyla karıştırın ve macun kıvamına getirin. Daha sonra kaşıntılı bölgeye yayın ve on beş dakika ciltte bırakın. Güzel görünüyor ve sivrisinek ısırığını artık fark etmeyeceksiniz.

1012580-1920x1080.jpg

7. LİMON SUYU

Doğal asitler, sivrisinek ısırığının neden olduğu kaşıntının kaybolmasına yardımcı olur. Limon ve limon suyu kaşıntıyı durdurur ve enfeksiyonları önler. Ancak bu konuda dikkatli olun. Limon suyunu sadece iç mekanlarda kullanın ve güneşe çıkmadan önce iyice yıkayın. Limon sularındaki asitler de cildinizde hoş olmayan noktalara neden olabilir.

0i1jpnjh.jpg

8. ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı da ilaç kutunuzda mutlaka bulunması gereken bir yağdır. Sivilce, baş biti, terli ayaklar ve sivrisinek ısırıklarına yardımcı olur! En iyi kokuya sahip değildir, ancak birkaç damla uçucu yağ ile bu sorun çözülür.

612181-1627706147.jpg

9. ELMA SİRKESİ

Limon ve limon suyu gibi elma sirkesi de çok ekşidir. Sivrisinek ısırıklarına karşı da etkili olmasının nedeni budur. Bu sirkeden biraz sivrisinek ısırığı üzerine sürün ve birkaç dakika bekletin. Her şey yolunda giderse, kaşıntı azalacaktır. Bu pis böceklerin ısırıklarıyla kaplı mısınız? Daha sonra banyo suyunuza iki veya üç bardak elma sirkesi dökün ve aynı anda tüm vücudunuzu tedavi edin. O banyodan sonra çok güzel kokmayacaksınız ama tabii ki bu mantıklı…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN