Bu bakliyat baş ağrısını anında kesiyor! Püre yapıp yemeniz yeterli, kan şekerini dengeleyerek baş ağrısını kesecek

Bu bakliyat baş ağrısını anında kesiyor! Püre yapıp yemeniz yeterli, kan şekerini dengeleyerek baş ağrısını kesecek

Baş ağrısının geçmesi için ilaçların yanı sıra çeşitli doğal yöntemler de bulunuyor. İlaç kullanmak istemeyenler alternatif yolları tercih ediyor. Püre haline getirerek tüketeceğiniz bir besin, geçmeyen baş ağrılarına çözüm sunuyor. Peki, baş ağrısı doğal yolla nasıl geçer? Evde en kolay baş ağrısı nasıl geçer? Evde ilaçsız baş ağrısı nasıl geçer? İşte, baş ağrısını gideren doğal yöntem...

Baş ağrısı, gününüzü kabusa çevirebilir. Fakat adeta mucize olan o doğal besinle birlikte baş ağrınız yok olacak. Baş ağrısı özellikle ofiste çalışanların kronik sağlık sorunlarından biri. Baş ağrısını en çok tetikleyen etkenler arasında; stres, beslenme alışkanlıkları, migren, uyku eksikliği ve çeşitli hastalıklar gibi unsurlar yer alıyor.

DOĞAL YOLLA BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Fasulye, baş ağrısını dindiren kuru bakliyatlardan biri. Fasulyenin içinde yüksek miktarda potasyum ve magnezyum bulunur. Bunlar da kan şekeri seviyesini dengelemede etkin rol oynar. Kan şekeri böylece dengelendiği için baş ağrısına da iyi gelir.

Lif ve protein açısından da zengin olan fasulye, migren kaynaklı baş ağrılarını da düzenli kullanımda önler. Ayrıca şiddetli baş ağrılarının da önüne geçer. Fasulyeyi ezip püre olarak tüketebilir, salatalarınız ekleyebilir veya makarna yemeklerine ilave edebilirsiniz.

KAFEİN BAŞ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

Bazı baş ağrıları beyindeki kan damarlarının genişlemesine ve şişmesine neden olur. Kafein damarları daralttığı için hafif kafein alımı bu durumu düzeltebilir. Ayrıca kafein bağımlılığı söz konusu ise o kafein almamış olmakta baş ağrısının neden olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN