Bu besinleri derhal buzdolabından çıkarın: Meğer besin değerleri sıfırlanıyormuş!

Bu besinleri derhal buzdolabından çıkarın: Meğer besin değerleri sıfırlanıyormuş!

Bazı yiyecekleri buzdolabına koymak büyük bir hata. Bu besinler buzdolabında hem vitaminini, hem lezzetini kaybediyor. Peki, hangi yiyecekler buzdolabına konmamalı? İşte, buzdolabına konmaması gereken besinler...

Bazı besinler ve yiyecekler, buzdolabına konulduğu takdirde besin değeri ve vitamini kayboluyor. Bu besinleri buzdolabına koymazsanız daha leziz ve sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz.

BUZDOLABINA ASLA KONULMAMASI GEREKEN BESİNLER NELER?

DOMATES

Bir domatesi daha önce açık bir şekilde buzdolabına koyduysanız muhtemelen formunun bozulduğunu görmüşsünüzdür. Domates, buzdolabına konmaması gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Buzdolabına konunca öncelikle suyu çekilen domatesin görüntüsü pörsüme gösterirken tadı da bozulur. Domatesin lezzetinin tamamen kaçmaması için oda sıcaklığında saklamalısınız.

SOĞAN

Yiyeceklerin bazıları dolaba konduğunda diğer yiyecekleri de etkileyebiliyor. Soğan bunlardan biri. Buzdolabına koyduğunuz soğanlar çabuk çürüme gösterir. Bunun yeni sıra, nemi nedeniyle diğer yiyecekleri de olumsuz yönde etkiler.

PATATES

Patatesin içerisinde yer alan nişasta buzdolabına konduğunda şekere dönüşerek patatesin lezzetinin ve dokusunun bozulmasına neden olur. Bu da bizim için hiç iyi olmaz. Bu nedenle patatesi buzdolabına atmamalısınız.

EKMEK

Yurt'ta yer alan habere göre, bir ekmeği buzdolabına koymak daha hızlı bayatlamasına neden olacaktır. Tazecik kalmasını istiyorsanız oda sıcaklığında bırakabilirsiniz.

BAL

Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında belki de en önemlisi bal olabilir. Pişirilmesi de oldukça sakıncalı olan balı buzdolabına atarsanız içindeki şekeri kristalleşerek sertleşir ve akışkanlığı kaybolur.

AVOKADO

Son dönemde özellikle diyet yapanların tercihi avokado da buzdolabına konmaması gereken meyvelerden. Hızlı olgunlaşıp besin değerlerini ve lezzetini kaybetmemesi için buzdolabından uzak tutulmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN