Bu çocuk Einstein ve Hawking’i geride bıraktı! Öyle bir IQ’su çıktı ki…

Bu çocuk Einstein ve Hawking’i geride bıraktı! Öyle bir IQ’su çıktı ki…

Ne Einstein ne de Hawking’i tanıdı. Bu çocuk da öyle bir zeka var ki bilim insanları bile şaştı kaldı. IQ testinde ibreleri zorlayan bu çocuk herkese meydan okuyor. İşte dünyanın en zekileri arasına yerleşen o çocuk…

Her ebeveyn çocuğunun IQ'sunu merak etmektedir. Zaman zaman esprilere bile konu olan Einstein zekası bu kez gerçeğe dönüştü. Yalnızca 12 yaşında zekasıyla hayran bıraktı. İşte dünyanın en zekileri arasına yerleşen o çocuk…

EİNSTEİN MEZARINDA TERS DÖNDÜ

Dünyanın en zeki insanları olarak bilinen Einstein ve Stephen Hawking bu çocuğu gördükten sonra mezarında ters döndü. IQ seviyesi 160 olarak ölçülen Einstein ve Stephen Hawking, zekasını sollayan 12 yaşındaki çocuk herkesin ağzını açık bıraktı. İngiltere'de 12 yaşındaki bir çocuk girdiği IQ testinden 162 puan alarak Einstein ve Stephen Hawking’i geride bıraktı.

einstein-hawking-kapak.jpg

Elde ettiği skor ile birlikte Rory, dünyanın en büyük ve en eski IQ topluluğu olarak bilinen Mensa'ya davet edildi. Standartlaştırılmış IQ testleri veya diğer onaylı zeka testlerinde %98 veya daha yüksek başarı oranına sahip olan kişileri bünyesinde toplayan Mensa, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak bilinmektedir.

Image

Anne Abi Bidwell, oğlunun "işleri çözebilen ve bilgileri ezberleyebilen inanılmaz bir beyinle kutsandığını" söyledi. 7 sınıf öğrencisi olan Rory, 2 yaşındayken 100 parçalı bulmacaları tamamlamasının yanı sıra 2 sınıfa geçtiğinde cebir konusunda 7 sınıf öğrencilerine kafa tutuyordu.

Yüksek IQ'lu olmasının yanı sıra sporda da oldukça Büyük başarılar sağlayan Rory, okulun kros, futbol ve ragbi dallarında yer alırken futbol takımı içinde yılın oyuncusu ödülünü kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN