Bu haberi okuduktan sonra yaktığınız ateşten geri kalan külleri çöpe atmadan önce iki kez düşüneceksiniz

Bu haberi okuduktan sonra yaktığınız ateşten geri kalan külleri çöpe atmadan önce iki kez düşüneceksiniz

Evlerimizi ısıtmak için şömine kullandığımız zamanlarda, ocaktaki odun küllerini temizlemek günlük bir işti. Bugün, sıcacık bir kış ateşinden sonra veya bir odun sobası veya bahçedeki ateş çukuru kullanımından sonra, odun külünü daha yavaş bir şekilde toplayabilir ve mükemmel bir şekilde kullanabiliriz.

Odun külü temizleme, kimsenin yapmaktan hoşlanmadığı isli bir iştir. Ancak, bu dağınık tozu evin etrafındaki birçok alanda iyi bir şekilde kullanabilirsiniz. Odun külünün faydalarının ve kullanımlarının daha iyi bir yaşam sürmenize nasıl yardımcı olacağına dair yolları burada bulabilirsiniz.

AÇIK HAVADA

Kül, büyüyen bitkilerin sağlıklı ve güçlü olması için ihtiyaç duyduğu fosfor, potasyum, kalsiyum, bor ve diğer elementleri içerir. Kül çok alkalidir ve bahçe toprağındaki pH seviyelerini yükseltir; bu, tohumların büyümesi için harika bir yer sağlar. pH seviyesi, tüm sıvılarda bulunan doğal asitliktir. pH'ı 7'den küçük olan çözeltiler asidiktir ve pH'ı 7'den yüksek olan çözeltiler alkalidir; pH'ı 7 olan su tamamen nötrdür.

fireplacesblog-feature-benefitsash.jpg

ÇİMLERİNİZ İÇİN

Çimlerin üzerine biraz sulama ile hafif bir serpin, çimlerin büyümesini teşvik edecektir. Kül “Çay”, bitkilerinizdeki potasyumu artırır ve çiçek açmasına yardımcı olur. Geçirgen bir ağ torba veya bez içine kül koyun ve suyla demleyin. 4 gün sonra, bu "çay"dan bir sulama kabını doldurun ve bitkilerinizi haftada bir çiçek açmaya başlar başlamaz sulayın; Özellikle domatesler buna bayılıyor.

AĞAÇLARINIZ İÇİN

Ağaçların tabanına yayın. Elma gibi sert ağaçlar, kökleri ve meyveyi beslemeye yardımcı olduğu için külün ürettiği nitrojeni takdir eder.

BÖCEK KOVUCU İÇİN

Böcekler ve hayvanlar külden nefret eder, bu nedenle fantastik ve ucuz, doğal bir pestisittir. Haşereleri içeri sokmamak için eşit miktarda kül ve suyu bir cam kavanozda karıştırıp bir hafta beklettikten sonra yakacak odununuzun üzerine püskürtebilirsiniz.

fireplacesblog-clean-benefitsash.jpg

BUZLU HAVALAR İÇİN

Kül tuz içerir, bu nedenle kaygan buzun erimesi bir güçlük değildir! Buzlu noktalara kül serpin ve gün içinde arabanızda veya kıyafetlerinizde tuz lekesi bırakmadan eritilmelidir.

TEMİZLİKTE

Yalnızca beyaz kül kullanarak, evinizi temizlemek ve bakımını yapmak için bazı ev içi kullanımları burada bulabilirsiniz. Bunlar, pahalı temizlik ürünlerinde biraz tasarruf etmenin basit ve etkili yollarıdır. Lütfen odun külü için bu kullanımları denerken dikkatli olun. Kumaşların üzerinde veya yakınında kullanırken, her ihtimale karşı denemeden önce gizlenmiş küçük bir noktayı test etmeyi unutmayın.

CİLA VEYA AŞINDIRICI TEMİZLEYİCİ OLARAK

Kuru kül, cam, paslanmaz çelik ve hatta kızartma tavaları gibi birçok yüzeydeki kiri ve kiri temizler. Bir parça gazete kağıdını önce suya sonra da küle batırarak ve camı nazikçe ovalayarak fırın camınızı temizleyin.

LEKE ÇIKARMA İÇİN

Beyaz kül, suyla birleşerek bir macun oluşturur ve mobilyalardaki filigranları ve lekeleri çıkarabilir. Yüzeye nazikçe parlatın ve ardından yumuşak bir bezle silin. Çamaşır yıkama döngüsünde kül kullanarak pamuklu, bambu ve kenevir kumaşlardan çamaşır yıkamak ve kimyasalları çıkarmak kolaydır.

KOKU GİDERME

Tıpkı kabartma tozu gibi, kül de harika bir koku gidericidir. Küçük bir kaseyi külle doldurun ve buzdolabına koyun. Kötü koku gidene kadar birkaç günde bir değiştirin. Oradaki kokuyu da etkisiz hale getirmek için çöp kutularına serpin!

Yüzlerce yıl önce, odun külü, peyniri yüzey hasarından veya yaban hayatı tarafından yenmekten korumak ve korumak için bir yöntem olarak kullanıldı. Bu numara yüzyıllardır kullanılan bir gelenektir ve peynirin olgunlaşma yaşını iyileştirmenin anahtarıdır. Bugün, taze keçi peynirlerinin çoğu, koruma için tuzla karıştırılmış aktif kömür tozu ile kaplanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN