Bu listede ismi olanlar bayram öncesi 4.400 TL nakit para alacak! O tarihe dikkat: Hesaplarınıza gün aşırı bakın!

Bu listede ismi olanlar bayram öncesi 4.400 TL nakit para alacak! O tarihe dikkat: Hesaplarınıza gün aşırı bakın!

Ramazan Bayramı öncesi, düşük gelirli ailelere devlet desteği ödemeleri... Hükümet, Ramazan ayının sona erdiği Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyacı olanlara destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Ödemeler, belirli kriterleri karşılayan düşük gelirli ailelere, çocuklara, yaşlılara ve engellilere mali yardım sağlamayı amaçlıyor.

Ramazan Bayramı Öncesi, Düşük Gelirli Ailelere Devlet Desteği Ödemeleri

Hükümet, Ramazan ayının sona erdiği Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyacı olanlara destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Ödemeler, belirli kriterleri karşılayan düşük gelirli ailelere, çocuklara, yaşlılara ve engellilere mali yardım sağlamayı amaçlıyor. Resmi açıklamalara göre, uygunluk kriterlerini karşılayan birey veya haneler ödemeleri banka havalesi yoluyla alacak. T.C. kimlik numarası 0-2-4-6-8 olanlar ödemelerini Avin ayının 15'inde, diğer hak kazananlar ise ayın başında ya da ortasında alabilecek. Destek ödemesi almaya hak kazananların listesi yayınlandı. Ödemelerin bayram öncesinde en az 4.400 TL olması bekleniyor.

Ramazan Bayramı Öncesi, Düşük Gelirli Ailelere Devlet Desteği Ödemeleri

Destek ödemeleri evde bakım maaşı, SGK çocuk yardımı, işsizlik yardımı, aile destek programları, çocuk destek bileşeni, elektrik ve doğalgaz fatura yardımı, iş yönlendirme yardımı, işe başlama yardımı ve yaşlılık aylığı gibi çeşitli alanları kapsıyor. SED çocuk ödeneği, SED hizmetlerinde çocuk başına ortalama 2.337 TL ile 3.038 TL arasında ekonomik destek sağlıyor. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ortalama aylık ödemeler de 3.644 TL'den 4.853 TL'ye yükseldi. Evde bakım maaşı, evde bakımı üstlenen kişilere yapılan bir ödeme olup, ödeme tarihleri ödemelerin yapıldığı kurum tarafından belirleniyor. Ocak ayındaki artışla birlikte yeni yılın ilk altı ayı için ödeme tutarı 4.337 TL oldu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN