Bu püf nokta Masterchef’te bile verilmedi! Lokantaların gizli lezzet reçetesi! Deneyen her gün bu yöntemi uygulayacak

Bu püf nokta Masterchef’te bile verilmedi! Lokantaların gizli lezzet reçetesi! Deneyen her gün  bu yöntemi uygulayacak

Bu yemeklerin baş kahramanı kırmızı ve yeşil mercimeğin en sağlıklı haline denemek isteyenler bu reçeteyi uygulasın. Pişirdiğimiz mercimek çorbasının ya da yemeklerinin restorandakilerden farklı olmasının temel nedeni işin ustasından geldi. Profesyonel mutfaklarda bu yöntem uygulanıyormuş. İşte tüm detaylar…

Demir açısından son derece zengin olan mercimek içinde barındırdığı lif ile birlikte zengin bir besin kaynağı haline dönüşüyor. Mercimek pişirirken dikkat etmeniz gereken belli başlı püf noktalar bulunuyor. Yılların ustaları yemek pişirirken uyguladıkları o yöntemleri ince ince anlattı. İşte tüm detaylar…

MERCİMEĞİ DAHA İYİ PİŞİRMENİN SIRLARI

Yemeklerinizde ister kırmızı mercimek ister yeşil mercimek olsun en doğru pişirme yöntemine işin ustaları paylaş. Öncelikle mercimekleri iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra birkaç saat soğuk suda bekletiniz. Bu yöntem pişirme süresinin hızlanmasını sağlayacaktır.

mercimek-kapak-1.jpg

Mercimek pişirirken dağılmasını engellemek istiyorsanız tuz, sirke ve limon suyu eklemeniz gerekiyor. Restoran şefleri kırmızı ve sarı mercimek pişirme süresinin yeşil mercimeğe göre daha kısa olduğunu belirtiyor. Kırmızı mercimek yaklaşık 35 dakika pişirirken yeşil merceği 45-50 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Mercimeklerin pişip pişmediğini kontrol etmek için de bir kaşık yardımıyla alıp sertliğini kontrol edebilirsiniz.

mercimek-kapak.jpg

MERCİMEK PİŞİRMENİN EN LEZZETLİ HALİ

Lokantalarda yediniz meşhur mercimek çorbalarını evde yapmak istiyorsanız uygulayacağınız yöntem belli oldu. Sebze veya tavuk suyu kullanmak hem sağlık açısından hem de lezzet açısından son derece önemlidir. Mercimek çorbası yaparken içerisine patates, havuç ve kereviz eklemek lezzetini arttıracaktır. Çorbanın kıvamını ayarlamak için un kullanmak yerine patates, havuç veya kereviz gibi sebzelerden yararlanmanız çorbayı hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir hale getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN