Bu yöntem unutkanlığı bile unutturuyor! İşte hafızayı adeta 20'li yaşlara döndüren o inanılmaz yöntem

Bu yöntem unutkanlığı bile unutturuyor! İşte hafızayı adeta 20'li yaşlara döndüren o inanılmaz yöntem

Hafızayı güçlendirmek için neler yapabiliriz? Alzheimer ve demans hastalığının önüne nasıl geçeriz? Birazdan sizlerle paylaşacağımız yöntemler bu sorunları ortadan kaldırabilir. İşte hafızayı çok daha güçlü hale getirmenin yolları.

Demans: muhakeme etme, düşünme, hatırlama ve karar verme gibi bilişsel işlevlerin kişinin günlük hayatını etkileyecek noktaya gelmesine neden olan bir bozukluktur. Durum çoğunlukla yaşlı toplumu etkilese de, yaşlanmanın normal bir parçası değildir ve genç insanlarda da bunama olduğu bilinmektedir, ancak bu kadar yaygın değildir.

Bu gün sizlerle hafızayı güçlendirmek ve alzheimer hastalığının önüne geçmek için 5 yöntem paylaşacağız. İşte detaylar.

UYKUYA ÖNCELİK VERİN

Uykusuzluk, hem ertesi gün hem de mesai sonrası sağlığınız için gerçek bir tehdit oluşturabilir. Vücudunuzdaki her sistemin canlılığı, düzgün çalışması için yeterli uykuyu gerektirir. Her gece siz uyurken, vücudunuz aktif olarak savaşmak için çalışır. Derin uyku beyniniz için bir yıkama döngüsü gibidir, zamanla birikebilecek artıkları veya plakları temizler. Araştırmacılar bu plakların Alzheimer ve bunama gibi hastalıklara yol açtığına inanmaktadır. Uyku yoksunluğu daha fazla plak oluşumuna ve daha az Vücudunuzun onu temizlemesi için gereken süre. Gecede yedi ila dokuz saat uyumak plak oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir ve sizi bunama hastalığından koruyabilir.

1-011.jpg

YENİ ÖĞRENMEYE BAĞLILIK

Demansa dirençli bir beyin inşa etmek için yeni bağlantılar kurmaya devam etmeniz gerekiyor. Bilişsel rezerviniz, beyninizin nöral bağlantıları yenileme ve güçlendirme yeteneğidir. Daha yüksek bilişsel rezervi olan insanlar, beyin hasarından veya dejenerasyondan daha iyi korunurlar.

Bilişsel rezervinizi oluşturmanın en etkili yolu beyin eğitimi, yeni öğrenme ve egzersizdir. Enstrüman çalmak, yeni bir spor öğrenmek veya daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi denemek gibi aktiviteler, bunama riskinizi azaltmak için uzun vadeli faydalar sağlayabilir.

DAHA FAZLA YEŞİLLİK YİYİN

Koyu yapraklı yeşillikler, şeker bakımından düşüktür ve beyninizin çalışması için ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller ve bitkisel besinlerle doludur. Günlük koyu yapraklı yeşilliklerin tüketimi, yaşlı erişkinlerde daha yavaş bir bilişsel gerileme oranı ile ilişkilendirilmiştir. Bu çalışma, günde bir veya daha fazla porsiyon koyu yapraklı yeşillik tüketen bireylerin, yeşillik tüketmeyen kişilerden on bir yaş daha genç olan bilişsel test puanları gösterdiğini ortaya çıkardı.

2-006.jpg

EGZERSİZ YAPMAK

Demans riskinizi azaltmak için başka bir şey yapmazsanız, egzersiz yapın. Egzersiz sadece uykuyu, odaklanmayı ve hafızayı iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda Alzheimer ve bunama riskinizi de azaltabilir. Bu çalışma, egzersizin bilişsel gelişimin başlangıcını ve ilerlemesini yavaşlattığını gösteriyor. Fiziksel egzersizin hipokampusta veya beyninizin hafıza merkezinde yeni nöronların büyümesini uyardığı gösterilmiştir Aerobik egzersiz, hipokampustaki hacim kaybını tersine çevirmede etkilidir, bu da hafızanızı geliştirebilir. yürüme gibi, tüm nedenlere bağlı bunama riskinin daha düşük olmasıyla ilişkilendirilmiştir. Günde 3.800 adım atmanın demans riskinizi azaltabileceğini ve uzmanlar günde 9.000 adıma yaklaştıkça faydaların daha da artmasını öneriyor.

DAHA AZ ŞEKER YİYİN

Araştırmaya göre, yüksek glikoz seviyeleri, demans geliştirme riskinin artmasıyla ilişkilidir. Riskinizi azaltmak için daha az şeker yemelisiniz. Kan şekerinizi aşağıdaki gibi yaşam tarzı değişiklikleri ile düşürebilirsiniz. egzersiz yapmak, diyetinize daha fazla sebze eklemek, işlenmiş gıdaları ve rafine tahılları azaltmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN