Bu zeka oyunu telefonunuzu çöpe atmak istemenize neden olacak! Resimde kaç tane 8 olduğunu kimse bulamıyor!

Bu zeka oyunu telefonunuzu çöpe atmak istemenize neden olacak! Resimde kaç tane 8 olduğunu kimse bulamıyor!

IQ'nuzu test etmek için zeka bulmacası: Bu bulmacayı yalnızca üst düzey zekası olan kişiler çözebiliyor. 9 saniye içinde resimde kaç tane 8 olduğunu bulabilir misiniz?

Görünüşte masum olan bu fotoğrafa iyice bir bakın ve kaç tane 8 rakamı gördüğünüzü anlayabilecek misiniz bir deneyin. Fotoğrafta gösterildiği gibi seçenekleriniz dört, beş, yedi ve dokuzdur, bu nedenle ilk saydığınızda bunun dışında bir şey elde ederseniz, tekrar deneyin.

Bu şaşırtıcı zeka bulmacası insanların beş veya dokuz arasında seçim yapmasına neden oluyor, bu yüzden kendi başınıza çözüp çözemeyeceğinizi görelim. Cevabı görmek istemiyorsanız, aşağıya çok kaydırmamanızı tavsiye ederiz.

2-003.jpg

RESİMDE KAÇ TANE 8 OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Şimdi resimdeki karmakarışık sayılara bakalım. İlk dördünü oldukça kolay bir şekilde sayabilirsiniz. İlk 8'in alt yarısını alttaki 8'in üst yarısına koyarsanız beşinciyi elde edeceksiniz. Şimdi beş tane var, pek çok insanın durduğu yer burası. Ama bekleyin, dahası var. Şimdiye kadar resimde kaç tane 8 olduğunu buldun mu?

DOĞRU CEVABI BULDUN MU?

Bu zeka bulmacasını hala çözemediyseniz resmi yan çevirin ve orta bölümde dört tane daha 8 sayabilirsiniz. Resmi çeviremezsiniz diye bir kural olmadığı için, dokuz 8 rakamının doğru cevap olduğunu söyleyebiliriz. Cevabı görmek için resme yeterince uzun baktınız mı? Yoksa farklı bir şey mi olduğunu düşünüyorsun? Doğru cevap olarak dokuza bağlı kalmamıza rağmen, yorumunuzu duymak isteriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN