Bunu yapmayanın başı yanabilir! T.C. Kimlik numaranızı kısıtladınız mı? Üzerinize şirket açılmasına karşı önleminizi alın...

Bunu yapmayanın başı yanabilir! T.C. Kimlik numaranızı kısıtladınız mı? Üzerinize şirket açılmasına karşı önleminizi alın...

T.C. Kimlik numaranızı eline geçiren kimselerin üzerinize şirket açabileceklerini biliyor muydunuz? Ancak buna engel olmanın bir yolu da var. T.C. Kimlik numaranızı kısıtlayarak üzerinize sizden izinsiz şirket açılmasını engelleyebilirsiniz. Peki T.C. Kimlik numarası nasıl kısıtlanır? E-devlet'ten T.C. Kimlik numaranızı kısıtlamanın

28 Ekim 2000 tarihinde hayatımıza giren 11 haneli TC Kimlik numaraları, resmi işlemlerde vatandaşlara pek çok kolaylık getirdi. Hiçbiri birbiriyle çakışmayan ve tek bir numarayla kimliğinizi belirten bu 11 haneli sayı, belediyelerde, sağlık kuruluşlarında, noter ve maliye işlerinde ve daha pek çok konuda hem devlet görevlilerine hem de vatandaşlara hızlı ve düzenli hizmet verilmesini sağlıyor.

Ancak T.C. kimlik numaralarını elinize geçiren insanlara karşı da tedbirli olmak gerekiyor. Her ne kadar sıradan vatandaşların bu numarayı eline geçirse bile yapabilecekleri kısıtlı olsa da, bunların içinde sizi uğraştıracak bazı izinsiz işlemler olabilir.

sirket-acmak.jpg

ÜZERİNİZE ŞİRKET AÇABİLİRLER!

Bu işlemlerin başında da bir şirkete yetkili veya ortak tayin edilmeniz gibi izinsiz gerçekleşmesini istemeyeceğiniz durumlar var. Hem mali bakımdan hem de dava açılması durumunda üzerinize açılan bir şirket başınızı çok ağrıtabilir.

Ancak hemen korkmayın. Bu gibi durumların önüne geçmek için yapmanız gereken şey çok basit bir önlem almak... Okumaya devam edin.

T.C. KİMLİK NUMARASINI KISITLAMAK NE İŞE YARAR?

Üzerinize şirket açılmasına engel olmanın son derece kolay ve hızlı bir yolu var: T.C. Kimlik numaranızı kısıtlamak. T.C. Kimlik numaranızı kısıtlamak için e-Devlet'ten ilgili hizmeti bulup işlem yapmak yeterli oluyor. Peki nasıl mı? Gelin birlikte görelim...

İşte adım adım T.C. Kimlik Numarası kısıtlama:

T.C. KİMLİK NUMARASI NASIL KISITLANIR?

1. T.C. Kimlik numaranızı kısıtlamak için ilk yapmanız gereken turkiye.gov.tr adresinden veya "E-Devlet Kapısı" uygulamasından e-devlet'e girerek Ticaret Bakanlığı'nın "Ortak/Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)" hizmetini aratmak.

e-devlet-tc-kimlik-no-kisitlama-1a.jpg

2. Daha sonra çıkan seçeneğe tıklayarak "Yeni Başvuru" butonuna tıklamanız gerekiyor.

e-devlet-tc-kimlik-no-kisitlama-2a.jpg

3. Ardından kısıt türünü seçerek işleme devam etmeniz gerekiyor. Kısıt türünü "ortak" ve "yetkili" seçeneklerinden her ikisini birden işaretleyerek ilerleyebilirsiniz.

e-devlet-tc-kimlik-no-kisitlama-3a.jpg

4. Daha sonra karşınıza çıkan "Bilgilendirme ve Onay" yazısını okuyup "Okudum ve kabul ediyorum" kutucuğunu işaretleyerek "Devam Et" butonuna basmanız işlemi tamamlayacaktır.

e-devlet-tc-kimlik-no-kisitlama-4a.jpg

5. Bu son işlemin de ardından karşınıza yeşil bir kutu içinde "Başvurunuz başarı ile sonuçlanmıştır" yazısının çıktığından emin olun.

e-devlet-tc-kimlik-no-kisitlama-5a.jpg

İşte bu kadar. Böylelikle T.C. Kimlik numaranızı kısıtladınız ve artık şirket kuranlar T.C. Kimlik numaranızı vererek sizi şirketlerine ortak veya yetkili olarak kaydedemeyecekler. İçiniz rahat olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN