Buraya gidenin ne baş ağrısı kalıyor diz ağrısı! Kışın hem tatil hem de şifa olmak isteyenler akın ediyor

Buraya gidenin ne baş ağrısı kalıyor diz ağrısı! Kışın hem tatil hem de şifa olmak isteyenler akın ediyor

Her derde şifa! Buraya gidenin ne baş ağrısı kalıyor diz! Kış tatili için harika noktalar! Tüm derdiniz ilacı doğada! Kışın tatil yapmak isteyenler için işte en iyi kaplıcalar...

Türkiye, jeotermal kuşağının avantajını kullanarak termal sular konusunda oldukça şanslı bir ülke. Avrupa'nın en iyi kaplıcalarına ev sahipliği yapmasıyla bilinen Türkiye, doğal şifa kaynaklarıyla ünlüdür. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, bu özel yerlere olan ilgi de artıyor. İşte, Türkiye'nin en iyi 10 kaplıcası:

TÜRKİYE'NİN EN İYİ 10 KAPLICASI

en-ucuz-kaplicalar-nerede-termal-kaplica-ucretleri-1581750823-4701.webp

Afyonkarahisar Sandıklı Kaplıcaları: Afyonkarahisar ilimizde bulunan Sandıklı Kaplıcaları, dünyaca ünlü ve yılda yüz binlerce misafiri ağırlıyor. Yüksek kükürt oranına sahip kaplıca suları, cilt ve romatizma hastalıklarına şifa sağlıyor. Ayrıca, böbrek taşı, kireçlenme, solunum yolu hastalıkları ve kadın hastalıklarına da olumlu etki ediyor.

Ankara Kızılcahamam Kaplıcaları: Ankara'ya sadece bir saat uzaklıkta bulunan Kızılcahamam Kaplıcaları, romatizmal hastalıklar, dolaşım bozuklukları ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelen termal sularıyla ünlü.

Balıkesir Gönen Kaplıcaları: Gönen ilçesi, Balıkesir'in termal sularıyla ünlü bölgelerinden biri. Hipertermal ve hipotonik maden suları ile şifa dağıtan Gönen Kaplıcaları, sodyum sülfat ve sodyum bikarbonat açısından zengin.

Yalova Termal Kaplıcaları: Yalova şehir merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan Yalova Termal Kaplıcaları, Roma döneminden beri şifa dağıtıyor. 62 dereceye kadar çıkan termal suları, romatizmal hastalıklara ve metabolizmayı güçlendirmeye yardımcı oluyor.

yalova-termal-kaplicalari-yalova-termal-3.jpeg

Bursa Oylat Kaplıcaları: Bursa'nın İnegöl ilçesinde yer alan Oylat Kaplıcaları, termal suları ve doğa manzarasıyla dikkat çekiyor. İstanbul'a yakınlığı nedeniyle yoğun ziyaretçi ağırlıyor.

Ağrı Diyadin Kaplıcaları: Ağrı ilimizin Diyadin ilçesinde bulunan Diyadin Kaplıcaları, Doğu Anadolu'nun önemli şifa merkezlerinden biri. Nevrit gibi sinir iltihaplarına iyi gelen bu termal sular, bedensel ve psikolojik rahatlama sağlıyor.

Uşak Hamamboğazı Kaplıcaları: Uşak ilimizin Banaz ilçesine 7 km uzaklıkta bulunan Hamamboğazı Kaplıcaları, Ege bölgemizin önemli termal turizm merkezlerinden biri. Farklı su türleri ile hizmet veriyor.

Bolu Karacasu Kaplıcaları: Bolu ilinde bulunan Karacasu Kaplıcaları, Batı Karadeniz'in termal turizm merkezlerinden biri. Romatizmal hastalıklara iyi gelen bu kaplıca suları cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı oluyor.

Denizli Karahayıt Kaplıcaları: Denizli ilimizin Pamukkale ilçesine 5 km mesafede bulunan Karahayıt Kaplıcaları, demir oranı yüksek termal sulara sahip. Kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve sinir hastalıklarına iyi geliyor.

İstanbul Tuzla Kaplıcaları: İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Tuzla Kaplıcaları, geniş bir alana yayılmış durumda. Nefes darlığı ve astıma iyi gelen yüksek sodyumlu sulara sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN