Çamaşır Deterjanı İle Asla Yapmamanız Gereken Üç Şey

Çamaşır Deterjanı İle Asla Yapmamanız Gereken Üç Şey

Evimizde sıklıkla kullandığımız çamaşır makinesinden nasıl daha fazla faydalanabiliriz? Çamaşır makinalarımızın daha uzun ömürlü olabilmesi içine ne yapabiliriz? İşte merak ettiğiniz soruların cevabı haberimizde...

Hepimizin evinde, ister toz ister sıvı olsun, bir çeşit çamaşır deterjanı vardır. Ne tür bir deterjan kullanırsanız kullanın, bununla ilgili bilmeniz gereken bazı şeyler var. Pek çok insan, çamaşır makinesine sadece bir miktar malzeme döküyor, ancak bu tam olarak doğru yol değil. Çamaşır deterjanınızla gerçekten zarar verebilirsiniz. Haberimizde, çamaşır deterjanınızdan en iyi şekilde yararlanmanız ve ne yapmamanız gerektiğini açıkladık.

basliksiz-13.jpg

1. DOZAJ

Konu çamaşır deterjanı olduğunda yapılan en yaygın hata, insanların doğru miktarı gerçekten düşünmeden sadece bir kısmını dökmeleridir. Pek çok insanın düşündüğü şey “Temiz olacak”. Yine de bu bir israf, çünkü muhtemelen bu nedenle çok fazla deterjan kullanıyorsunuz. Ve bu sadece deterjanı boşa harcadığınız için değil, aynı zamanda giysileriniz bu nedenle yağlı hale gelebileceği ve daha hızlı kokmaya başlayabileceği için, yani daha erken yıkamanız gerektiği anlamına gelir. Bu yüzden her zaman önerilen deterjan miktarına bağlı kalmalısınız. Giysileriniz tamamen taze çıkmayabileceğinden, çok az da kullanmayın.

2. BÜYÜK ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Büyük bir aileniz ve onunla birlikte gidecek büyük bir çamaşır makineniz var mı? Biraz fazla deterjan eklemeyi unutmayın. Çamaşır makinelerinin boyutları 6 kg'dan 10 kg'a kadar değişir, yani bu oldukça farktır. 9 kg'dan fazla çamaşır alabilen büyük bir çamaşır makineniz mi var? Ardından, çamaşırların gerçekten temiz olduğundan emin olmak için biraz daha deterjan kullanmalısınız. Bir veya iki kişilik (6 veya 7 kg) küçük bir makinesi olan kişiler biraz daha az kullanabilirler.

3. ÖN İŞLEM

Leke tedavisi söz konusu olduğunda, tüm güveninizi çamaşır deterjanına bağlamayın; Lekelere ön işlem yaparsanız, çamaşır makinenizden çok daha fazla faydalanabilirsiniz. Farklı leke türleri ile yapmanız gerekenler:

  • Çim lekeleri: Sıvı çamaşır deterjanını doğrudan lekenin üzerine dökün ve lekeyi ovalamak için yumuşak bir fırça veya diş fırçası kullanın. Bu lekeler inatçıdır ve gerçekten kumaşın liflerinden çıkarılması gerekir.
  • Yağ lekeleri: Kumaşı ılık su altında durulayın ve ardından gresi veya yağı emmek için sıvı çamaşır deterjanı veya bulaşık sabunu kullanın. Ardından çamaşırları güçlü bir deterjan kullanarak makinede yıkayın.
  • Vücut-kir lekeleri: Lekelerin çoğunu hemen çıkarmak için kirli tulumları ve iç çamaşırlarınızı soğuk su altında durulayın.
  • Çamur veya kil lekeleri: Sert bir fırça kullanarak fazla çamuru veya kili çıkarın. Ardından, lekeyi inceltmek için giysileri ılık suya batırın.

washing-machine.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNANIZIN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN

Çamaşır makinanızın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, makinadan çamaşırlarınızı çıkardıktan sonra makinanın kapağını ve deterjan kapağını kuruması için açık tutmalısınız. Çamaşır makinelerinin sağ alt köşesinde bulunan filtre alanı rutin olarak temizlenmelidir. Çamaşırlarda unutulmuş bazı eşyalar, toka, bozuk para vs. bu alanda toplanarak makinenin mekanik aksamlarına ulaşması engeller. Bu açıdan rutin olarak temizliğinin yapılması büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN