Çamaşır Makinenizde Katılaşan Deterjan Kalıntılarını Hızlıca Yok Etmek İçin Uygulayacağınız Basit Yöntem!

Çamaşır Makinenizde Katılaşan Deterjan Kalıntılarını Hızlıca Yok Etmek İçin Uygulayacağınız Basit Yöntem!

Evde sık sık kullandığımız çamaşır makinelerinin temizliği son derece önemli konular arasında yer alıyor. Sürekli olarak kullanılan çamaşır makinesi giysilerimizin hijyeni açısından oldukça önem taşıyor.

Günümüzde en çok kullanılan teknolojik eşyalar arasında yerini alan çamaşır makinesinin, rutin temizliğini yapılmadığı zamanlarda deterjanların katılaşarak makinenin gözünde oluşmasına neden olmaktadır. Bunun sebebi çok sayıda kişi tarafından internet üzerinde merakla araştırılıyor. Deterjanların katılaşması kıyafetler üzerinde kalıntı oluşmasına neden olması ile birlikte katılaşmış olan kalıntıların mutlaka düzenli şekilde temizlenmesi son derece önemlidir.

haberici-003.jpg

BU YÖNTEM İLE MAKİNENİZ DAHA HİJYENİK OLACAK!

Makineye yumuşatıcı eklerken sıvının deterjana temas etmesi, deterjanın katı hale gelmesini sağlıyor. Bu durum kıyafetler üzerinde iz ve lekelerin oluşmasına sebep olabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için mutlaka düzenli olarak gerekli olan bakımları uygulamanız ve ayrıca yumuşatıcıyı gözüne eklerken dikkatli ve özenli olmanız gerekir. İşte, katılaşan deterjan kalıntılarını ortadan kaldırmak için merak edilen yönteme dair detaylar.

KATILAŞMIŞ OLAN DETERJAN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Katılaşan deterjan kalıntıları son günlerde en çok şikayetçi olunan konuları arasında yerini alıyor. Bu durum, kıyafetlerde meydana gelen kalıntılar ve izler nedeniyle insanların canını oldukça sıkıyor. Makinenizin gözünü dışarıya alarak içerisinde bulunan malzemeleri su yardımıyla temizlemeyi ihmal etmemek gerekiyor. Ayrıca deterjan gözünü çıkardıktan sonra makinenin iç tarafını da iyice temizlemeniz büyük ölçüde önem taşıyor.

Deterjan kalıntıları ve izleri bazı zamanlarda kireç zannedilse de bu sorunun başlıca nedenleri arasında düzenli temizlenmeyen ve deterjanların katılaşması ile meydana geliyor. Çamaşır makinesini derinlemesine temizlemek isteyen kişilerin mutlak bu yöntemi uygulaması tavsiye ediliyor. İşte, çamaşır makinesini derinlemesine temizleyen o mucizevi yöntem.

haberici2-004.jpg

SİRKE KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN!

Çamaşır makinesinin deterjan bölümünü ayrı olacak şekilde yıkamanız ve temizlemeniz gerekiyor. Ardından deterjan gözünün iç kısımlarını da iyice temizledikten sonra durulayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra makinenizin içerisine 1 su bardağı sirke ve karbonat ekleyerek derinlemesine temizlenmesine yardım olabilirsiniz.

Ayrıca bu işlem esnasında 1 su bardağı sıvı deterjan bölümüne de sirke ekleyerek çamaşır makinenizi doğal yöntem sayesinde kolayca temizleyebilir ve deterjan kalıntılarını anında temizlerken kireçleri sorunlarını da ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yöntemi mutlaka makineniz boş durumdayken uygulamanız daha verimli ve daha hijyenik sonuç almanızı sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN