Çamaşır makinenizin ilk günkü gibi yepyeni olmasını ister misiniz? Bu yöntemler sizi yeni masraftan kurtaracak

Çamaşır makinenizin ilk günkü gibi yepyeni olmasını ister misiniz? Bu yöntemler sizi yeni masraftan kurtaracak

Uzun ömürlü çamaşır makinesi, hayat pahalılığının yüksek olduğu şu dönemde hayli önemli. Birkaç basit yöntemle çamaşır makinenizi ilk günkü gibi tertemiz kullanabilirsiniz. İşte, çamaşır makinesinin ömrünü uzatmanın yolları...

Çamaşır makinesinin ömrünü uzatmanın bazı pratik yöntemler mevcut. Bu metotlar, hem çamaşırlarınızın daha temiz yıkamasını, hem yeni makineye vereceğiniz paranın cebinizde kalmasını sağlayacak.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN ÖMRÜ NASIL UZATILIR?

Bir yemek kaşığı sirkeyi çamaşır makinesinin kayış kısmına koyun. Sirke, kayış kısmında çamaşırlardan ve makinenin aldığı sudan kalan kalıntıları temizler. Çamaşır makinesinin içinde kokuyu engeller. Kıyafetlerin daha iyi temizlenmesini sağlar.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN NE YAPMALIYIM?

Öte yandan bir çay bardağı limon suyunu çamaşır makinesinin kazan kısmına koyun. Akabinde makineyi hızlı yıkamada açın. Bir kerelik boş yıkamada makinenin içinde biriken tüm kirlilik temizlenir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN ÖMRÜNÜ UZATACAK ÖNERİLER

Çamaşır makinesinin iç kısmında soda tozu koyun. Koyduğunuz soda tozuyla makineyi bir kere boşta bir kere de doluyken çalıştırın. Bu sayede borularda bile biriken kireç hızla çözülür atılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN