Çamaşır makinesi kullanırken bunu yapanların vay haline! Sakın yapmayın! Hem kıyafetler, hem makine…

Çamaşır makinesi kullanırken bunu yapanların vay haline! Sakın yapmayın! Hem kıyafetler, hem makine…

Rahatlığı ile ev hanımlarının yüzdüğünü güldüren çamaşır makinelerini bu şekilde kullananlar çok pişman olacak. Çamaşır makinesini kullanırken yapılan hatalar hem kıyafetlere hem de makineye zarar veriyor. Çok geçmeden bu yöntemleri uygulamaktan vazgeçin. İşte çamaşır makinesine zarar veren o uygulamalar…

Her teknolojik üründe olduğu gibi çamaşır makinesinde da belirli bir kullanım talimatı bulunuyor. Ancak makinesi kullanırken bazı uygulamaları gözden kaçırabiliyoruz. Bu şekilde çamaşır yıkayan kişiler sonradan çok pişman olacak. Hem makine ömrünü uzatmak hem de daha çok verim almak için bu yöntemleri uygulamaktan kaçınmanız gerekiyor. İşte çamaşır makinesine zarar veren o uygulamalar…

camasir-makinesini-cok-doldurmak.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE ÇOK DOLDURMAK

Çamaşır makineleri ile yapılan en büyük hatalardan biri fazla çamaşır atmaktır. Yıkama kapasiteleri hakkında önemli açıklamalar yapılırken yıkama programları bu konuda detayları paylaşıyor. 7 kilogram yıkama kapasitesi bulunan çamaşır makinesi için pamuklu çamaşırlarda 7 kilogram, narin çamaşırlarda 3 kilogram olarak bir belirleme yapılmaktadır. Yıkama kapasitesine dikkat ederek hem çamaşırlarınızın hem de makinanızın ömrünü uzatabilirsiniz. Fazla doldurulan çamaşırlar makine tamburuna zarar verirken çamaşırlarınızın yıpranmasına da neden olmaktadır.

deterjan-camasir-makinesi.jpg

ÇOK FAZLA DETERJAN KULLANMAK

Makine içerisinde konulan fazla deterjan ise çamaşırlarınızın daha temiz olmasını sağlamıyor. Aşırı deterjan kullanımı çamaşırların yıpranmasına ve soğumasına neden olmaktadır. Normalden fazla deterjan kullanılması ise hem makinaya hem de kıyafetlere zarar veriyor. Soğuk su ile yapılan yıkamalarda erimeyen deterjan çamaşır makinesinin gözeneklerini tıkamaktadır.

camasir-soguk-su.jpg

SOĞUK SU KULLANMAKTA MAKİNEYE ZARAR VERİYOR

Narin çamaşırlar için soğuk su ile yıkama işlemini seçen kişiler de farkında olmadan makinelere zarar veriyor. Soğuk su makinenin temizlenme işlemini engellerken daha çabuk bozulmasına neden oluyor. Çoğunlukla soğuk su ile yıkama yapan kişilerin ayda bir kez makineyi sıcak suda boş bir şekilde çalıştırması tavsiye ediliyor.

camasir-filesi.jpg

YIKAMA FİLTRESİ KULLANMAMAK

Çamaşır makinesinde yıkanan pullu ve boncuklu giysilerden kopan parçalarda çamaşır makinesine zarar vermektedir. Kıyafetlerdeki kopça, kanca ve benzer materyaller hem giysilere hem de çamaşır makinesine zarar vermektedir. Bu nedenle bu giysilerin yıkama işlemi için filtre Kullanılması tavsiye ediliyor.

camasir-koku.jpg


KIYAFETLERİ BEKLETMEK YANLIŞINDAN VAZGEÇMELİSİNİZ!

Temizlik için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de çamaşırların uzun süre çamaşır makinesinde bekletilmemesidir. Bu şekilde hem çamaşırlarınız hem de makinanız zarar görmektedir. Makinanın küf kokmasına neden olan bu yöntem kıyafetlerin temizliği açısından da hijyenik değildir. Kıyafetlerde oluşan nem makinanın ömrünü azaltırken yıkanan çamaşırların da hemen çıkarılıp asılması gerekiyor. Bu yöntem ile hem kıyafetlerinizde hem de makinanızda oluşacak kötü kokuyu önleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN