Camlarda meğer bu yüzden leke kalıyormuş! Bu şekilde silinen camlara yağmur bile tutunamıyor: Suya 1 kaşık ekleyin

Camlarda meğer bu yüzden leke kalıyormuş! Bu şekilde silinen camlara yağmur bile tutunamıyor: Suya 1 kaşık ekleyin

Yağışlı havalar etkisini göstermeye başlarken cam temizliği de ev hanımların çilesi haline dönüştü. Camlardaki Yağmur lekesinden kurtulmak için mutlaka bu yöntemleri deneyiniz. Bu yöntemle silinen camlarda tek bir leke bile kalmıyor. İşte cam silmenin püf noktaları…

Ev hanımları için cam temizliği de oldukça önemli bir noktadır. Parlak ve lekesiz bir cam elde etmek için saatlerini harcayan ev hanımlarına mükemmel önerilerle geldik. Bu yöntemlerle camınız hem daha parlak hem de lekesiz görünebilir. İşte cam silmenin püf noktaları…

LEKESİZ CAMLAR İÇİN NELER YAPILIR?

Camların temizliğini sağlamak zorlu bir durum olarak görülmektedir. Ancak işin püf noktasını bilen ev hanımları bu dertten anında kurtuluyor. Lekesiz camlar için bu detaylara dikkat ediniz.

cam-sil.jpg

Özel Cam Kaplama Ürünleri: Yağmur lekesini önlemek için özel cam kaplamalardan yardım alabilirsiniz. Suyun cam yüzeyine yapışmasını engelleyen bu kaplama leke sorununda ortadan kaldırıyor. Bunun için profesyonel destek almanız iyi olacak.

Doğal Temizlik Ürünleri: Cam temizleme işleminde suyun içerisine beyaz sirke eklemek yağmur lekelerini önlüyor.

İyi Temizlik Teknikleri: Cam temizliğinde bezinizin temiz ve kuru olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra camları yukarıdan aşağı doğru silerek daha temiz bir görüntü elde edebilirsiniz.

cam-siliyor.jpg

Düzenli Temizlik: Birikmiş kir ve yağmur lekesi uzun süre camlarda kaldığında çıkmayan lekelere dönüşebiliyor. Bu nedenle belirli aralıklarla temizlemekte önemli bir detaydır.

Yağmur Suyunu Yönlendirme: Yağmur yağdığında camın altına su birikmesini engellemekte leke oluşumunu önlüyor. Bu nedenle eğimli zemin ve oluklar kullanarak yağmur suyunu camdan uzaklaştırınız.

Su İle Durulama: Cam temizliğinde su ile iyice durulama işlemi önemli bir detaydır. Toz ve kir kalıntılarının yanı sıra yağmur lekesi de camdan iyice arındırılmalı.

Yağmur Lekelerini Hemen Temizleme: Cam üzerinde kuruyan yağmur lekeleri iz bırakabilir. Nedenle hızlı bir şekilde temizlemeniz gerekiyor.

cam-sildi.jpg

Su Yumuşatıcısı Kullanma: Su yumuşatıcısı kullanmak camlardaki kireç birikmesinin önüne geçiyor.

Tüm bunların yanı sıra cam temizliğine mutlaka iç taraftan başlamak gerekiyor. Bu şekilde cam-silmek.jpgdıştaki kirin içe bulaşmasını engellemiş olursunuz.

CAM SUYUNA BUNLARI EKLEYİN

Beyaz Sirke: Cam ve perde temizliğinde beyaz sirkenin önemli olduğu biliniyor. Bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırarak cam lekelerin ortadan kaldırınız.

Gliserin: 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyerek camları sildiğinizde hem parlak hem de lekesiz camlara ulaşabilirsiniz.

Arap Sabunu ve Karbonat: Bir su bardağı arap sabununu bir miktar su ile karıştırın ve içine 250 gram karbonat ekleyin. Özellikle dış cephe camlar için etkili bir yöntemdir.

Doğal Cam Sil Tarifi: 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı, 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı ve 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi boş bir sprey şişesine veya cam silme kovasına ekleyin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın. Camlarınız pırıl pırıl olacak.

Kremsiz Şampuan: İçerisinde krem bulunmayan bir şampuan ile camları kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bir kaşık şampuanı su ile karıştırarak camları siliniz. Ardından kuru bez ile üzerinden geçiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN