Canan Karatay uyardı: Dünyanın parasını veriyorsunuz, yazıktır günahtır! Evde böyle yaparak bardak bardak için…

Canan Karatay uyardı: Dünyanın parasını veriyorsunuz, yazıktır günahtır! Evde böyle yaparak bardak bardak için…

Canan Karatay sağlıklı yaşamın doğal sırlarını açıklamaya devam ediyor. Ünlü profesör son olarak probiyotiklerin önemine dikkat çekerek, dünyanın parasını veriyorsunuz, yazıktır günahtır dedi. Evde kendiniz hazırlayın diyen Karatay’ın o açıklamaları haberimizde…

Bağırsak ve genel vücut sağlığına dikkat çeker Canan Karatay, şimdi de probiyotikleri ele aldı. Karatay, "Probiyotik diyoruz burada bir parantez açayım Probiyotik tablet olmaz. Ben probiyotik tablet alıyorum diye dolaşmasın. Çünkü neden, canlı olacak o tablet haline geldiği zaman canlı kalıyor mu? Sizi kandırıyorlar, dünyanın parasını veriyorsunuz, yazıktır günahtır. Evde yoğurdunuzu yapın, ayranınızı yapın, şimdi kefir modası çıktı kefir yani doğal mayalayarak bunu yapın veya mayalı peynir yiyin. Hepsinde probiyotik vardır." Sözleriyle özellikle son zamanlarda popülerleşen probiyotikleri işaret etti.

ZEHİRLENİYORSUNUZ!

Probiyotik ile prebiyotik arasındaki farka ve ikisinin yararlarına değinen Karatay, "Prebiyotik ne demek? Prebiyotik gıdaların içindecanlı bakteri yoktur ama vücudumuza girdiği zaman mikrobiyom ve dost bakterilerin çoğalmasını sağlar. Bunların da başında soğan gelir, pırasa gelir. Prebiyotikler de çok önemlidir. Gıdalardan sebzelerden gelir. İşte efendime söyleyeyim pancar gelir, turp gelir." Dedi.

“KARNABAHAR KADINIYIM BEN”

Bağırsak florası ile genel vücut sağlığına fayda sağlayan sebzeler ile simbiyotik etkenlere dikkat çeken Karatay, "Aslında simbiyotik sebzelerin en başında lahana gelir. Brokoli ve karnabahar gelir. Ben brokoliyi bilmiyorum, ben karnabahar bilirim. Karnabahar kadınıyım ben. Brokoli sonradan devreye girdi büyük bir olaymış gibi, karnabahar senelerden beri pişirmek değil turşuları çok önemli.

canan-karatay-tursu-suyu-1.jpg

Turşu çok önemli, turşu yapacaksınız. Lahana diyelim, lahana prebiyotik tek başına lahana salatası yapıp yiyebilirsiniz veya yemeğini yiyebilirsiniz ama lahanayı veya karnabaharı turşu yaparsanız simbiyotik oluyor. Bu sefer harika hem prebiyotik hem probiyotik. Onun için turşu suyu çok önemli ilaç gibi. Gerçekten turşu suyu çok önemli." Diyerek, turşu suyu tüketimiyle sağlıklı simbiyotik kaynağını keşfetmenin mümkün olduğunu anlattı.

TURŞU YAPARKEN BUNLARA DİKKAT!

Turşu tüketmenin faydalı olduğunu söyleyen Karatay, ancak yapımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu da aktardı:

"Bu kaya tuzu öbür tuzla yapılmaz. Öbürü tuz değil zaten. Bakın kullanılan sofra tuzu sodyum klorür istersen turşu yap hemen ölür turşu olmaz ki?

Kaya tuzuyla yapılır öbür tuz öldürür hemen mahveder. Çünkü tuz değil o zehir endüstriyel bir şeydir o, madendir endüstri için yapılır. Geri kalan da paketler insanlara satılır. Ondan sonra da tuz yemeyin tuz yemeyin o ayrı bir olay onun için o zaten zehirdir. Esas turşu kristal Kaya tuzuyla yapılır."

canan-karatay-tursu-suyu-2.jpg

PROBİYOTİK TOZ HALİNDE OLMAZ!

Probiyotik, prebiyotik ve simbiyotik besinleri de değerlendiren Karatay, bu kapsamda doğal kaynaklara yönelinmesi gerektiğinin altını çiziyor:

"Ev yoğurdu yaparken probiyotik yönünden daha zengin olması adına bazı toz karışımlar satılıyor. Toz karışım olur mu? Toza girdiği zaman, toz olduğu anda işlenmiştir. İşte halkın cahilliği üzerinden gelir sağlıyorlar. George Bernard diyor ki 'En kötü şey halkın cahilliği üzerinde yatırım yapıp para kazanmaktır' Türkiye'de bu yapılıyor." Diyen Karatay, haksız kazanç sağladığını düşündüğü toz probiyotik satıcılarına karşı da uyarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN