'Canavar' diyorlar! O ilde görüldü

İç Anadolu Bölgesi'nde 'canavar' olarak adlandırılan kurt, Sivas'ta görüntülendi. Yaklaşık 7 yıldır yaban hayatını fotoğraflayan Mustafa Aslan, kent merkezine yakın bir dağlık bölgede fotokapan çalışması yaptığını söyleyerek "Karşıma çok güzel bir kurt çıktı" diyerek duyurdu.

Sivas'ta yaşayan ve yaklaşık 7 yıldır yaban hayatını fotoğraflayan Mustafa Aslan bir dağın tepesine tırmanarak patika bir yola fotokapan yerleştirdi. Aslan, bir süre sonra İç Anadolu Bölgesi'nde canavar olarak adlandırılan oldukça büyük kurdu görüntülemeyi başardı. Fotokapanı fark eden kurt daha sonra bölgeden uzaklaştı.

1-013.jpg

"FOTOKAPANLAR KURDUM, KARŞIMA ÇOK GÜZEL BİR KURT ÇIKTI"

Yaban hayatı fotoğrafçısı Aslan, kurtların tilkilerden daha kurnaz olduğunu söyleyerek "Patika yollara fotokapanlar kurdum. Karşıma çok güzel bir kurt çıktı. Bu kurt diğerlerinden biraz daha iri ve gündüz vakti görüntü verdiği için hoş sahneler ortaya çıktı. Yüksek kesimlerde kar olduğu için kurtlar gündüz vakti av arıyorlar.

2.jpgAslında halk arasında tilkiler kurnazlığıyla biliniyor ama kurtlar bu konuda bambaşka bir seviyede." dedi.

Kurtların sosyal ve akıllı canlılar olduğunu söyleyen Aslan, kurtların sürü halinde tek bir beyin olarak dolaştıklarını belirtti. "Davranışlarını tartarak biçerek arazide dolaşıyorlar." diyen Aslan, foto kapana elinin kokusu sindiği için kurtun foto kapana temkinli yaklaştığını ifade etti ve açıklamasına "akılları takdir edilesi güzel canlılar" notunu düştü.

uuu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN