Çaydanlığınız kireç bağladıysa çözümü çok basit! Bu formülü hemen deneyin: Işıl ışıl parlayacak

Çaydanlığınız kireç bağladıysa çözümü çok basit! Bu formülü hemen deneyin: Işıl ışıl parlayacak

Kireç bağlayan çaydanlıklarınızı bu yöntemlerle eski haline kavuşturun ve pırıl pırıl parlamalarını sağlayın. Kimyasal kireç sökücülere hiç ihtiyacınız yok. Bu doğal yöntemler bir o kadar etkili...

Musluk suyunun içinde bulunan klor zamanla çaydanlık ve "kettle" denilen elektrikli su ısıtıcılarının kireç tabakalarıyla kaplanmasına sebep olur.

İçinde su kaynattığınız çaydanlık ve su ısıtıcıların kireç bağlaması hem kötü bir görüntü hem de suyun geçin ısınmasını sağlar. Kireç tabakalarının suyun kalitesini bozması ve yemeklere karışma ihtimali de yüksektir.

kirec-kettle.jpg

Ancak kireç çözücüler bu konuda çok etkili olsa da kimyasal bir madde olduğundan en ufak bir kalıntısı bile büyük zararlar verecektir. Bunun yerine sizler için doğal yollardan kireç bağlayan çaydanlıklarınızı temizlemenin yollarını derledik. İşte kireçten kurtulmanın doğal yolları:

sirke.jpg

SİRKE VE TUZ

Sirke doğal bir kireç çözücüdür. Sirke ve tuz karışımıyla elde edeceğiniz formül kireci söküp atmaya yardımcı olur. Kireç bağlamış olan çaydanlığınızın 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı da tuz koyun. Bu karışımı çaydanlığın içine yayarak bekletin.

kirec-kettle4.jpg

KARBONAT VE LİMON

Kireçli çaydanlığı temizlemek için önereceğimiz yöntemlerden bir diğeri ise karbonat ve limon. Kireç bağlamış olan çaydanlığınızın içine 1 paket karbonat dökün. Daha sonra içine birkaç parça limon atıp su ekleyin. Ardından bu şekilde kaynatın. Kısık ateşte kaynamaya devam ederken kireç tabakalarının sökülmeye başladığını göreceksiniz.

kirec-kettle3.jpg

LİMON TUZU

Kireçlenmiş çaydanlıklarınızın en etkili kireç sökücüsü ise limon tuzu. Limon tuzunu çaydanlığınızın içine serptikten sonra bir miktar su ekleyin. Bu suyu yine aynı şekilde kaynatın. Buharını solumamaya dikkat edin. Kireç kaplanmış olan tüm yüzeylerde kaynattığınız suyu gezdirin. Kireçten eser kalmadığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN