Çayı böyle içenlere Canan Karatay'dan sert sözler! Çay tiryakileri bile bilmiyor... Yıllardır yanlış içiliyor!

Çayı böyle içenlere Canan Karatay'dan sert sözler! Çay tiryakileri bile bilmiyor... Yıllardır yanlış içiliyor!

Ülkemizde en sevilen ve tüketilen içeceklerden birisi olan, yaz - kış demeden tüketilen çay hakkında Canan Karatay yorum yaptı. Çayı bu şekilde içen tiryakilere ateş püskürdü. Meğer çayı bu şekilde içenler yanlış içiyormuş. Peki çay nasıl içilir? Canan Karatay üşenmeden anlattı. Bakın çay nasıl içilir...

ÇAY DOĞRU ŞEKİLDE NASIL İÇİLİR?

Sabah kahvaltılarında ve akşam yemekten sonra bol bol tüketilen çay hakkında açıklamalar Canan Karatay'dan geldi. Ülkemizde yer alan en başarılı İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Canan Karatay, yeme - içme konusunda yaptığı yorumlar ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Şimdilerde ise keyif saatlerinde bol bol tüketilen çay hakkında açıklamalar yaptı. Çay hakkında konuşan Prof. Dr. Canan Karatay yeni açıklaması ile birlikte çayın yanlış içildiğini iddia etti. Çayın yanlış tüketimi dolayısıyla zararlı olduğunu da vurguladı.

Yüksek oranda kafein içeren çayın tüketimi sonucunda kan depolarında büyük bir azalmanın yaşanabileceğini ifade etti. Çayın doğru tüketilmesi durumunda ise faydalarını say say bitiremedi. Demir eksikliği olan kişilere tavsiye edilen çay tüketimi hakkında detayları paylaştı.

s-31b200fc577fee2a1c76a0eb7f4888588d9e82c9.webp

ÇAYI FAYDALI HALE GETİREN DETAY

Canan Karatay tarafından yapılan çay açıklaması ile birlikte çay tiryakileri gündemi takibe aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda yüksek kafein bulunduran çayın içeriğindeki kafeinin demir maddesine dönmesini istemesi halinde pek bilinmeyen o tarifi paylaştı. Çay içerisinde bol miktarda demir olabilmesi için limon sıkılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Limonlu çay demir eksikliğini büyük oranda giderdiğini vurguladı. Limon meyvesinin hayatımızda büyük bir önem arz ettiğini de açıkladı. C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon demir depolarınızı da büyük bir oranda artırır.

983078.jpg

ÇAY NASIL İÇİLMELİDİR?

Çayın limonla birlikte içilmesi halinde ağız kokusu, hazımsızlık, bağırsak spazmı ve idrar yolu enfeksiyonu gibi birçok detayda yardımcı olur. Vücut için önemli kriterleri sağlayın limonlu çayın Canan Karatay'ın yorumuna göre doğal bir ilaç olduğuna dikkat çekildi.

Canan Karatay bir gün içerisinde ortalama 2 bardak limonlu çay tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Gün içinde alınan 2 bardak limonlu çay açıklamalara göre virüs ve bakterileri önemli ölçüde azaltacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN