Çıkmayan lekeler anında ortadan kaybolacak! Bu yöntemle ne leke kalacak ne kir… Zorlu lekelere veda etme zamanı geldi

Çıkmayan lekeler anında ortadan kaybolacak! Bu yöntemle ne leke kalacak ne kir… Zorlu lekelere veda etme zamanı geldi

Çıkmayan lekeler artık bu yöntem sayesinde anında ortadan kaybolacak! Uygulayacağınız bu yöntemle ne leke kalacak ne de kir… Zorlu lekelere veda edebileceğiniz bu yöntemi neredeyse kimse bilmiyor. Bu yöntem çok işinize yarayacak. İşte detaylar…

Bazı inatçı lekeler birçok insanın en çok şikayetçi olduğu konu olurken aslında bu lekelerden kurtulmak çok basit. Sadece doğru ve etkili yöntemi kullanmanız yeterli. Bu yöntem sayesinde ne çamaşır suyuna ihtiyacınız kalacak ne de başka bir kimyasal maddeye. Artık lekelere veda etme zamanı geldi. İşte zorlu lekelerden kurtulmanın yolları…

ZORLU LEKELERDEN ANINDA KURTULUN

İLK AŞAMA: HIZLI MÜDAHALE

Herhangi bir yere çay, kahve ya da leke bırakacak bir içecek döktüğünüz takdirde öncelikle hemen müdahale etmeniz gerekiyor. Bunun için temiz bir havlu ya da bez yardımı ile dökülen sıvıyı bir an önce almalısınız. Lakin bu işlemi yaparken elinizden geldiğince ovalamadan, lekeyi yaymadan yapmaya çalışın.

yeni-proje-1-008.jpg

TEMİZLİK ÜRÜNÜ SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

Halıya dökülen içeceğin kolaylıkla çıkması için halının kumaşına uygun temizlik malzemesini kullanmanız gerekmektedir. Özellikle de halıya dökülen lekelere özel olan halı şampuanlarını kullanabilirsiniz. Çamaşır suyundan oluşan lekeler için ise oksijen bazlı temizleyicileri kullanmak daha doğru olacaktır.

yeni-proje-2-005.jpg

LEKENİN BOYUTUNA GÖRE MÜDAHALE EDİN

Lekeyi kolayca çıkarmak için önce lekenin boyutunu, ne kadar süredir halıda olduğunu bilmek önemlidir. Çünkü temizleme yöntemi ona göre belirlenir. Küçük lekelerin giderilmesi çok daha kolaydır. Küçük lekelere karbonat ve sirke karışımı ile müdahale etmek işinizi kolaylaştıracaktır. Ama lekeler büyük ve inatçılarsa profesyonel halı temizleme malzemelerine başvurmalısınız.

yeni-proje-007.jpg

DOĞRU TEKNİKLE KOLAYCA LEKELERİ ÇIKARIN

Yalnızca kullandığınız temizlik ürünü değil doğru tekniği kullanmak da çok önemlidir. Lekenin üzerine doğrudan temizleme ürünü uygulamaktan kaçınmalısınız. İlk olarak az miktarda ürünü temiz bir bez yadımı ile lekenin üzerine uygulamanız daha doğru olacaktır. Ardından hafif hareketlerle lekeyi ovarak çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN