Çilekli Dondurma Tarifi: Ev Yapımı Lezzetin Sırrı

Çilekli Dondurma Tarifi: Ev Yapımı Lezzetin Sırrı

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Özellikle çilekli dondurma, taze çileklerin muhteşem tadıyla buluştuğunda tadına doyum olmayan bir lezzet sunar. Peki, evinizde kolayca çilekli dondurma yapabilir misiniz? Bu yazıda, size adım adım ev yapımı çilekli dondurma tarifi sunacağım.

Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekli dondurma yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

Malzemeler:

500 gram taze çilek

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt

1 su bardağı krema

1 çay kaşığı vanilya özütü

1 çay kaşığı limon suyu

Yapılış

Adım 1: Çilekleri Hazırlayın

Çilekli dondurmanızın ana malzemesi olan çilekleri hazırlamak için, önce çileklerin saplarını çıkarın ve iyice yıkayın. Ardından çilekleri blender veya mutfak robotu ile püre haline getirin.

Adım 2: Şeker Ekleyin

Çilek püresine toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Şekerin çileklerin tatlılığını dengelemesine izin verin.

Adım 3: Süt ve Krema Ekleyin

Çilek karışımına süt, krema, vanilya özütü ve limon suyunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışım, dondurmanın kıvamını ve lezzetini artıracaktır.

Adım 4: Karışımı Dondurun

Karışımı dondurma makinesine veya derin bir dondurucuya aktarın. Dondurucuda karışımı en az 4 saat boyunca dondurun. Her saatte bir karışımı çıkarıp karıştırarak dondurmanın pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Adım 5: Servis Yapın

Çilekli dondurmanız donduktan sonra, güzel bir kasenin içine alın ve isteğe bağlı olarak taze çilek dilimleri ile süsleyin. Artık çilekli dondurmanız hazır!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN