Çocuklara diş fırçalamayı öğretmek yetmiyor! Bunlara dikkat edilmezse zarar bile verebilir

Çocuklara diş fırçalamayı öğretmek yetmiyor! Bunlara dikkat edilmezse zarar bile verebilir

Dişleri fırçalamak ağız sağlığı için olmazsa olmaz bakımlardan biridir. Çocukluktan edinilmesi gereken bu alışkanlık nasıl verilir? Ancak diş fırçalamak tek başına yetmiyor, bu detaya dikkat edilmezse dişe zarar bile verebilir...

Bebeklerin diş sağlığı, hayatlarının ilk aylarından itibaren dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Uzmanlar, bebeklerin ilk dişi çıktığı anda diş fırçalamaya başlanması gerektiğini öneriyor.

Bu süreçte kullanılan fırçaların temizliği ve diş fırçalama alışkanlığının erken yaşlarda kazandırılması, ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı dişlere sahip olmalarını sağlar. Bebeğinizin diş sağlığını korumak ve olumlu alışkanlıklar edinmesini sağlamak için düzenli bakım ve eğlenceli yöntemler kullanabilirsiniz.

DİŞ FIRÇALAMAK KADAR ÖNEMLİ OLAN DETAYLAR

Diş Fırçalarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? - Akdeniz Diş Polikliniği

  1. Bebeğinizin ilk dişi çıktığı anda diş fırçalamaya başlayın. Parmak fırçaları kullanarak başlayabilirsiniz.
  2. Diş fırçalarını düzenli olarak temizleyin. Bir bardak suya 2 çay kaşığı karbonat veya bir bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyerek fırçaları 10 dakika bekletin, ardından iyice yıkayıp kurulayın.
  3. Özellikle hastalık sonrasında (örneğin grip gibi durumlarda) diş fırçalarının temizliğine özen gösterin.
  4. Fırçanın durumuna bağlı olarak 2-3 ayda bir fırçayı değiştirin.
  5. Bebeğinizin diş fırçalamayı istemediği zamanlarda renkli ve eğlenceli diş fırçaları kullanarak motivasyonu artırın.
  6. Alışkanlıkların bebeklikten itibaren kazandırılması önemlidir. Diş sağlığı için ve kalıcı olması açısından bu alışkanlıkların erken yaşlarda edinilmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN