Çocukların oynayabileceği oyunlar

Çocukların oynayabileceği oyunlar

Nerede o eski çocukluk dediğinizi duyar gibiyim. Bugün hatıralarımızı raflardan indirip tozlarını hep birlikte kaldıralım. Bakalım neler çıkacak, biz neler önereceğiz. Zamane çocukları, günümüz şartlarından ev dışında oyun oynamayı unuttular.

Bugün evimizin şartlarında size çocuklarımızın oynayabileceği birkaç öneride bulunacağım. Bunlar sanal öneriler ve gerçek öneriler olarak ayrılacak. Başlayalım o halde. Çocukların oynayabileceği oyunlar nelermiş bakalım.
Sanal Öneriler

Malum teknoloji çağında yaşıyoruz ve telefonlar, tabletler şahdamarlarımız kadar bizlere yakın hale geldiler, tabii çocuklarımız içinde. Öncelikle çocuklarımıza sınırsız bir teknoloji sunmamalıyız, bunu sınırlı oranda tutmalıyız.

Bu zamanlarında da öğreticilik ön planda olmalı bu oyunları derlememiz gerekirse;

Abc Wow: Çocuklarımızın beyni sünger misali işlerken eğlenirken eş zamanlı olarak yeni bir dil öğreten uygulama.

Çocuklar için 384 Puzzle oyunu: Çocukların hafızalarını geliştirmesi, neden sonuç ilişkisi kurması açısından başarılı bir uygulama. İçerinde farklı dil seçeneklerinin de olması güzel bir avantaj sağlamakta. Eğlendirirken bir dil daha öğrenebilir.

Çocuklar İçin Hastane Kasabam: Bu oyunu listemize özellikle doktorlardan korkan minikler için ekledim. Hastanenin korkmaları gerektirmeyen bir yer olduğunu anlayarak daha rahat bit şekilde gitmeleri için öncesinde birlikte hastaneyi yönetebilirsiniz.

Lalala uygulaması: Çocuklarımıza güvenli şekilde masallar hikayeler anlatan bir uygulama. Kitap sevgisini aşılamak için size yardımcı olabilecek bir uygulama.

Sagomini World: Çocuğumuza sorumluluk kazandırmak bu alışkanlığı aşılamanızda bize yardımcı olacak başarılı bir uygulama.

Tiny Minies-Eğitici Oyunlar: Okul öncesi çocuklar için tasarlanmış, uzmanlar tarafından hazırlanmış birbirinden eğlenceli ve öğretici oyunlar içeren bir uygulama.

Mentalup Akıl & Zeka Oyunları: 7-8 yaşlarından sonra bu oyunu oynayabilirler. Zeka gelişimini ve eğitim öğretim hayatlarını destekleyen bir uygulamadır.

GERÇEK OYUNLAR

Bu başlıkta ihtiyacımız olan en önemli şey aslında hayal gücü. Evdeki her nesne bizim oyun arkadaşımız olabilir. Biz yine de birkaç örnekle size yardımcı olalım.

Evdeki kutu oyunları burada bize yardımcı olabiliyorlar. Monopoly, jenga, kızma birader, satranç hatta tombala bile çocuğunuzun keyif alarak oyun oynamasını sağlayıcı aktivitelerden.

Mahalle Kültürünü Birazcık Evimize Adapte Etmemiz Gerekirse;

Milenyum çocukları öncesinde mahallede büyüyen bir nesil vardı. Ve onların efsaneleşmiş oyunları. Bu oyunları şimdi çocuklarla evde de oynamalı ve efsaneleri yaşatmalıyız.

Bu oyunlara örnek vermek gerekirse:
Saklambaç
İstop
Mendil kapmaca
Körebe oyunu

KOLTUĞUMUZDA OTURURKEN OYNAYABİLECEĞİNİZ OYUNLARIMIZ

Gün içinde yoğun zaman geçirip enerjiniz kalmıyorsa oturduğunuz yerden çocuklarınızla eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz öneriler tam size göre.

Renk bulmaca oyunu: Aklımızdan herhangi bir rengi söyleyerek karşılıklı olarak bulmaya çalışarak hem eğlenip hem öğretebileceğiniz bir zaman yaşayabilirsiniz.
Heykeltıraş oyunu: Oyunculardan 1 tanesi heykeltıraş seçilir ve diğer oyunculara çeşitli heykel olmalarını söyler.(Heykellerin en mutlusu, en çılgını, en neşelisi vb.) Çocukların duygu durumlarını yansıtma, konsantre becerisi ve kaba motor becerisi katar.
Çocuğunuz okuma yazma biliyorsa isim-şehir-hayvan-bitki ve daha neler eklemek isterseniz onları da ekleyebilirsiniz. Çocuğunuzun bilgi birikimi eğlenirken artacaktır.
Klasikleşen deve-cüce ve sıcak-soğuk oyunlarıyla da birlikte eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN