Çok çocuklu ailelere çoklu yardım! e-Devlet kapıyı araladı: Şartı taşıyan 3038 TL'yi cebine koyacak

Çok çocuklu ailelere çoklu yardım! e-Devlet kapıyı araladı: Şartı taşıyan 3038 TL'yi cebine koyacak

Sosyal ekonomik desteğe ihtiyacı olan aileler buraya! Koşulları sağlıyorsanız hemen 3038 TL kazanabilirsiniz! İşte detaylar...

3 Çocuklu Ailelere Verilen Para Yardımı: E-Devlet Üzerinden Başvur, 3.038 TL Yardım Al! İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere devlet tarafından sunulan sosyal yardımlar, ailelerin hayatını kolaylaştırmak için önemli bir destek sağlıyor. Eğer siz de üç çocuğa sahipseniz, 3.038 TL'ye kadar para yardımından yararlanabilirsiniz. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemeleri, E-Devlet üzerinden başvuru yapan ve şartları sağlayan ailelere aylık olarak ödeniyor. İhtiyaç durumuna göre ödemeler zaman zaman erkene çekilebiliyor.

3 çocuklu ailelere destek

Ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Aile Destek Programı kapsamında verilen Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, özellikle 3 çocuklu ailelerin yüzünü güldürüyor. Ayrıca, yaşlı aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek olmak üzere 4 farklı kalemden oluşan aile destek ödemeleri, memur maaş katsayısında yapılan düzenlemeler sonrası artırılmıştı. SED yardımı almak için belirlenen 4 şartı taşıyan ihtiyaç sahibi çocuklu aileler, aylık olarak ödemelerini alabiliyorlar. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan bu şartlar arasında, bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar yer alıyor.

3 çocuklu ailelere destek

Ekonomik zorluklar nedeniyle korunmaya muhtaç durumda olabilecek çocuklardan, bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecekleri destekleniyor. Bakım tedbiri kararı sona ermiş olup iş veya meslek edinme kurslarına veya eğitimlere devam eden veya muhtaç duruma düşebilecek gençler ile hayati tehlike arz eden durumlarda olan veya vefat etmiş kişilerin çocukları da destekleniyor. 3 çocuğa kadar verilen SED ödemeleri için e-Devlet kapısı ya da ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN