Çöpe atılacak limonları evinin önüne döktüp kuruttu! Şimdi limondan daha pahalıya satıyor: Üstelik pazar sorunu da yok

Çöpe atılacak limonları evinin önüne döktüp kuruttu! Şimdi limondan daha pahalıya satıyor: Üstelik pazar sorunu da yok

Çukurova'nın gözbebeği Adana’da yetiştirilen bahçede kilosu 30 kuruşa kadar düşen limonun kabuğunun kilosunu 17 liradan satıyor.

Adana'da limon yetiştiriciliği yapan birçok çiftçi bu sene limondan büyük oranda zarar etti. Limonun bahçede kilosu 30 kuruş edince birçok çiftçi limon ağaçlarını kesti, kimisi de limonları toplatarak dere yataklarına döktü.

Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan Aysel Kurt, yaklaşık 4 ton limonunun çöpe gitmemesi için evinin önüne döktürdü.

limon.jpg

Aysel Kurt, "Çöpe atılmasına vicdanım el vermedi. Üreticinin emeğinin bir şekilde karşılık bulmasını istiyorum. Burada yaklaşık 4 ton limon var. Bunun kabuğu boya, kozmetik, ilaç sanayisinde kullanılıyor. Biz bunu soyuyoruz, iplere asıp kurutuyoruz."

LİMONUN KABUĞU KENDİNDEN DAHA DEĞERLİ

"Geçen sene kabuk 17 TL’den satılıyordu, bu yıl da aynı fiyatmış. Limonun kabuğu kendinden daha değerli. Bu üründen limonata, limon dondurması, kabuğunu rendeleyip dondurma yapılıyor. Çok fazla kullanım alanı var. Bunu saklamak zor suyu çabuk bozuluyor. Fabrikanın olması gerekiyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN