Çoraplarını çıkarmaya utananlara güzel haber! Ayak mantarının çözümü bulundu: Bir damla kullanan hastalıktan kurtuluyor

Çoraplarını çıkarmaya utananlara güzel haber! Ayak mantarının çözümü bulundu: Bir damla kullanan hastalıktan kurtuluyor

Mantar rahatsızlığı insanların uzun süre uğraşmalarını gerektiren bir hastalık olarak karşılarına çıkıyor. Peki ayak mantarından kurtulmak için çözümler nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar hastalıklarından kurtulmak için internet üzerinden önerilen bitkisel çözümleri merakla araştırıyor. Peki ayak mantarından kurtulmak için en kalıcı çözümler hangileri? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AYAK MANTARI NASIL ÇÖZÜLÜR

Ayak mantarı aşırı nemlenme ve sıkı ayakkabı kullanımı sebebiyle ortaya çıkabiliyor. Ayak mantarı özellikle tırnak ve ayak altında ortaya çıkıyor ve üç farklı türü olduğu biliniyor. Parmak arası mantarları en sık rastlanan mantar türü olarak biliniyor. Genelde en küçük ayak parmağı arasında çıkıyor. Makosen mantar tedavi edilmediği zaman büyüyerek bütün ayak tabanına yayılma ihtimali oluyor. Kuruluk ve kaşınma belirtisi gösterebiliyor. Kabarcıklı mantar ise en az görülen mantar türüdür. Ayak altında deri su toplaması ve patlamasıyla ortaya çıkıyor ancak tedavi edilmediği zaman yayılabiliyor. Mantar hastalığı ilk olarak kaşıntı belirtisiyle ortaya çıkıyor. 

Ayak Mantarı İçin Çözümler

Kırmızı döküntü, kötü koku, ayak tabanı kepeklenmesi, ayak içindeki su toplayan yaralar, yanma hissi belirtilerini de gösterebiliyor. Ayak mantarından kurtulmak için bitkisel çözümler de vardır. İlk olarak en bilinen bitkisel yöntem kınadır. Ayaklara kına yakılarak mantarlardan kurtulmak mümkündür. En etkili bir diğer yöntem ise karbonatlı su olarak bilinir. Mantar olan ayak karbonatlı su içinde bekletilir ve birkaç kere düzenli olarak yapılırsa faydası görülür. Çay ağacı yağı da İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen yöntemlerden biridir. Çay ağacı yağı masaj yaparak ayaklara sürüldüğü zaman mantarlardan kurtulmak mümkündür. Son olarak mantardan kurtulmak için bir diğer yöntem de limon yağıdır. Limon yağı kokusundan dolayı mantardan ortaya çıkan kötü kokunun giderilmesini ve mantar olan yerin rahatlatılmasını sağlar. Banyolardan sonra limon yağı ile masaj yapılarak rahatlama sağlanabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN