Cumhurbaşkanı müjdeyi patlattı! Bu şartı taşıyan emekliler 1500 TL ek zam alacak!

Cumhurbaşkanı müjdeyi patlattı! Bu şartı taşıyan emekliler 1500 TL ek zam alacak!

İntibak yasası çıkarsa 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkes bu ödemeyi almaya hak kazanacak.

Emekliler zam ve intibak yasasını merak ediyor. SGK-SSK veya Bağkur'lu emeklilere 2023 yılı için 1500 TL'lik kısmi zam müjdesi intibakla birlikte gelmeye devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, 2023 yılı için emekli zammı piyangosuyla ilgili olarak, "Kamuoyunun merakla beklediği EYT düzenlemesinin, 2000 yılından sonra emekli olanların gelirlerini artıracak bir intibak düzenlemesiyle taçlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Zam nasıl yansıyacak?

Yasal düzenleme, emeklilere sunulan zammın yasallaştırılmasına olanak tanıyor. 2000'den sonra emekli olan kişiler için intibak konusu uzun süre önce Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı. Yüksek Mahkeme de bu düzenlemenin parlamento tarafından yapılması gerektiğine hükmetti. İntibak yasası çıkarsa 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkes bu ödemeyi almaya hak kazanacak. EYT düzenlemesi ile özellikle yaşa takılan kişilerin Ocak ayı itibariyle emekli olması beklenirken, bu prosedürün ardından üretilecek intibak yasası kapsamına onlar da girecek. Tüm emeklilerin maaşları da aynı şekilde intibak yasasına uygun olarak revize edilecek.

para

Peki maaşlar ne olacak?

Bu emeklilerin kazançları, 2000 yılından sonra emekli olan bireyler bağlamında bir ayarlama yapılması halinde önemli ölçüde dalgalanabilir. Bu kapsamda benimsenecek emeklilik kuralı ile emekli aylıkları 1.500 TL'ye kadar artabilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN