'Cumhurbaşkanı olarak ülkeme döneceğim' demişti! Cem Uzan'a YSK şoku: Herkes bu detayı atlamıştı!

'Cumhurbaşkanı olarak ülkeme döneceğim' demişti! Cem Uzan'a YSK şoku: Herkes bu detayı atlamıştı!

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının başvuruları hakkında kararını verdi. YSK, Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın cumhurbaşkanlığı başvurularını reddetti. Fatih Erbakan'ın diplomasını YSK'ya göndermediği ortaya çıksa da Ahmet Özal'ın fotoğraflarında sorunların olduğu belli oldu. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde başvuruları seçmenler tarafından reddedilen adayların kararları ile seçmenler tarafından başvuruları reddedilen adayların kararlarını internet sitesinde yayımladı.

cem uzan

UZAN KARDEŞLER VE HÜRREM AYVAZ'A RET

Bu kararlar kapsamında Hakan Uzan ve Cem Uzan'ın taleplerini bizzat YSK'ya sunmadıkları kaydedildi. Hakan Uzan ve Cem Uzan'ın başvuruları, başvuruların bizzat değil, vekil vasıtasıyla yapıldığı gerekçesiyle reddedildiği belli oldu. Aynı nedenle başvuran Hürrem Ayaz'ın talebinin de reddedilmesine karar verildi.

fatih erbakan

FATİH ERBAKAN DİPLOMASINI GÖNDERMEDİ

İrfan Uzun'un mal bildirim formu ve Davut Turan'ın fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik versiyonunun eksik olduğu kaydedildi. Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın üniversite diplomasının onaylı sureti, 6 adet vesikalık fotoğraf ve fotoğrafın yüksek çözünürlüklü elektronik versiyonunun eksik olduğu öğrenildi.

ahmet özal

AHMET ÖZAL'IN FOTOĞRAFI SORUNLU

Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Ahmet Özal'ın fotoğrafın yüksek çözünürlüklü elektronik versiyonuna sahip olduğu ve mal beyanının bulunmadığı ortaya çıktı.

DİĞER ADAYLARIN EKSİKLERİ

- Duran Güvenir'in mal beyan formu, başvuru için 555 bin 980 lira ödendiğini gösteren dekont, 6 adet vesikalık fotoğraf ve fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik versiyonu,

- Erkan Trükten mal beyanı formunun ve fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik versiyonu,

- Handan Yalçıntaş'ın mal beyan formu, başvuru için 555 bin 980 lira ödendiğine dair makbuz, 6 adet vesikalık fotoğraf ve fotoğrafın yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda üretilmiş örneğini ibraz etmediği tespit edildi.

- Levent Akyollu ise başvuru için 555 bin 980 lira ödendiğine dair makbuz ibraz etmediği gibi mal beyan formunu da doğru doldurmadı,

- Selami Karagöz, diplomasının onaylı sureti, mal beyanı, 555 bin 980 lira ödendiğine dair dekont, iki adet vesikalık fotoğraf ve bir fotoğrafın ibraz edildiği tespit edildi. Elektronik olarak yüksek çözünürlük yoktu.

Bugün saat 17:00'ye kadar eksik belgeleri olan adayların bu boşlukları bugün saat 17:00'ye kadar doldurmamaları halinde başvuruları reddedilecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN