Daha önce bu pratik ipucunu bilmiyordunuz! Kabartma tozu kullanarak temizleyebileceğiniz 8 şeyi öğrenince şoke olacaksınız

Daha önce bu pratik ipucunu bilmiyordunuz! Kabartma tozu kullanarak temizleyebileceğiniz 8 şeyi öğrenince şoke olacaksınız

Kabartma tozu sadece tek başına pişirme amacına yönelik değildir. Evin etrafında hiç düşünmediğiniz birçok yönden size faydalı olabilir. Evdeki hayatınızı iyileştirmek için nasıl kullanacağınızı gösterelim.

Kabartma tozu, her zaman evinizde olması gereken ürünlerden biridir. Unlu mamullerde düzenli olarak kullanabileceğiniz gibi; aynı zamanda çok yönlü bir temizlik ürünüdür. Örneğin, onu tüm bunlar için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

1. TUPPERWARE

Akşam yemeğinden arta kalan yiyecekleri bir Tupperware veya başka türde bir plastik kapta saklamak çok kullanışlıdır. Ne yazık ki, gıdanın kokusu veya lekeleri, kabı yıkadıktan sonra bile genellikle geride kalır. Şans eseri, Tupperware'inizi normale döndürmenin kolay bir yolu var. Kabı ılık su ve iki yemek kaşığı kabartma tozu ile doldurun. Bunun bir süre oturmasına izin verin ve ardından kabı normalde yaptığınız gibi yıkayın veya bulaşık makinesine koyun.

619646c145d2a07ffcb0a115.webp

2. BANYODA KÜF

Banyonuzda küf var mı? Biraz kabartma tozu ve biraz su ile bir macun yapın. Bunu eski bir diş fırçası kullanarak küflü noktalara sürtün. Bunun biraz oturmasına ve ıslanmasına izin verin ve ardından bir ovma süngeri ile ovalayın. Su ile durulayın ve kurulama bezi ile kurulayın. Kalıp gitmiş olacak. Bu kadar kolay!

3. DUMAN KOKUSU

Bir barbekü veya parti yaptınız ve kıyafetleriniz artık duman mı kokuyor? Çamaşırları yıkadıktan sonra bile bu kokudan kurtulmak zor olabilir. Giysilerin üzerine biraz kabartma tozu serpin ve gece boyunca bekletin. Ertesi gün sodayı silkeleyin ve ardından normalde yaptığınız gibi çamaşırları yıkayın.

4. BUZDOLABINIZI TAZELEYİN

Buzdolabınız biraz hoş olmayan bir koku mu yayıyor? İçine küçük bir kase karbonat koyun. Soda, kötü kokuları emer ve etkisiz hale getirir. Sodayı ayda yaklaşık bir kez değiştirin.

5e661ec80f254426acd231a1.webp

5. TUVALETİ TEMİZLEMEK

Bir aydır buzdolabının içinde olan karbonatı biliyor musun? Hemen atmayın. Tuvalete dökün ve ardından bol miktarda sirke ekleyin. Bu köpüğün yaklaşık on dakika köpürmesine izin verin ve ardından tuvaleti bir tuvalet fırçasıyla temizleyin.

6. ÇÖP TENEKESİ

Kabartma tozunun kötü kokuları emdiğini zaten söylemiştik, bu da onu kötü kokulu bir çöp kutusuna karşı ideal bir ürün yapar. Çöp kutunuzun dibine biraz kabartma tozu serpin ve kötü kokularla o kadar uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

7. TEMİZ MEYVE

Bazen süpermarketten aldığınız meyvenin etrafında bir çeşit film olur. Biraz su ile biraz karbonatı karıştırarak bu kaplamayı çıkarın ve meyvenizi bununla temizleyin.

8. KAHVE VE ÇAY LEKELERİ

Kahvenizi hep aynı kupadan içiyorsanız, muhtemelen kupada kalan kahve renkli leke sorununu biliyorsunuzdur. Su ve karbonatı macun haline getirip durulamadan önce lekelere sürerek bu lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN