Deprem sonrası cezaevine gönderilmişti! Masterchef şampiyonu Uğur Kardaş'tan haber var: Bu sözlerle duyurdu!

Deprem sonrası cezaevine gönderilmişti! Masterchef şampiyonu Uğur Kardaş'tan haber var: Bu sözlerle duyurdu!

MasterChef yarışmasının şampiyonu Uğur Kardaş, sosyal medya hesaplarında yemek tarifleri paylaşmaya devam ediyor. Ancak, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrası deprem bölgesinden yaptığı paylaşım sonrasında "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçlaması ile tutuklanmıştı. Uzun bir sürenin ardından serbest bırakılan Kardaş, takipçilerine bir mesaj gönderdi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından MasterChef şampiyonu Uğur Kardaş, afet bölgesinde bir cenazenin Afgan bir kişi tarafından kolunun kesildiği iddiasını sosyal medya hesabından paylaştı. Bu sözleri nedeniyle "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçlamasıyla tutuklandı. Ancak daha sonra serbest bırakılan Kardaş, ilk açıklamasını yaptı.

UĞUR KARDAŞ NEDEN TUTUKLANDI?

uğur kardaş

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında bölgede görev yapan MasterChef Uğur Kardaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden oldu. Kardaş, enkazdan çıkarılan cesetlerin altınlarının Afgan bir kişi tarafından alındığı iddiasında bulundu. Ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkınca, Kardaş Adıyaman Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kardaş'ın provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edildiği ve Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi. Gözaltına alınan Kardaş, yapılan sorgulamada iddialarını kanıtlayacak bir delil sunamadığını belirtmişti.

TAKİPÇİLERİNE SOSYAL MEDYADAN SESLENDİ

uğur kardaş

Uğur Kardaş, tutuklanmasının ardından serbest bırakıldıktan sonra Instagram hesabından takipçileri için paylaşımda bulundu. Paylaşımında Kardaş,"Her birinize tek tek cevap vermek isterim ama lütfen beni anlayın. Sizi gerçekten çok özledim. Güzel yemek videolarıyla geri döneceğiz. Saç ve sakalım biraz kesilecek ama merak etmeyin, hala benim gibi görüneceğim. Geldim ve sizleri çok seviyorum. Şükürler olsun" şeklinde konuştu.


Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN