Deprem uzmanı il il saydı! Bu bölgelerde aniden deprem olabilir: İstanbul Avrupa yakası'na dikkat

Deprem uzmanı il il saydı! Bu bölgelerde aniden deprem olabilir: İstanbul Avrupa yakası'na dikkat

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında insanlar uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Peki İstanbul ile ilgili hangi uyarılar yapıldı? Tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi büyük İstanbul depremi ile ilgili endişelerin de artmasına sebep oldu. Peki Naci Görür İstanbul depremi ile ilgili neler söyledi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NACİ GÖRÜR UYARMAYA DEVAM EDİYOR

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem felaketi 11 ili derinden sarstı. Deprem felaketi sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili endişeler de artarken uzmanların da açıklamaları ve uyarıları devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi ile ilgili beklentilerini anlattı. Naci Görür, İstanbul sanayi yerleşimi ile ilgili özel çalışmalar yapılması gerektiğini ve sanayi kuruluşları ile OSB'lerin Marmara dışına çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. Naci Görür, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi sanayi kenti olarak anılan illerde yaşanan gerçeklerin sanayi ile ilgili hiçbir hazırlık olmadığını gösterdiğini, hazırlanmak için 20 milyar dolardan kaçılırsa 100 milyar dolar ödemeyle geri döneceğini ve can kayıplarının da cabası olacağını söyledi.

İstanbul Depremi İle İlgili Uyarılar

Naci Görür açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 'Bir kentin depreme dirençli olması demek ekonominin de deprem dirençli hale gelmesi demek. TÜSİAD, ticaret odaları neden açıklama yapmıyor? Depreme hazırlıklılar mı? Tesisler hazır mı? TÜSİAD'ın toplantısına katıldım ve böyle bir hazırlık olmadığını gördüm. Eğer tarih tekerrür ederse İstanbul'da yaşanacaklar ortada. Burası daha kötü. Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın sanayi yoğunluğu İstanbul'a göre daha az. Aynı şeyler yaşanırsa Marmara Bölgesi ekonomisi durur ve bölge tamamen çöker. Bu bölgenin çökmesi ülkenin çökmesi demek. Ülkenin üretiminin yarısından çoğu bu bölgede bulunuyor. Bunlar kehanet değil. Ülkenin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı tehlike altına girer. Marmara Bölgesi 10-15 sene içinde eski haline dönemez ve böyle bir durumda siyasi bağımsızlıktan da bahsedilemez. Marmara Bölgesi depremi gelirse ülkenin beli kolay kolay doğrulmaz. Deprem felaketi sonrasında Bingöl- Karlıova bölgesinde de risk arttı. Marmara, Erzincan, Bingöl Karlıova, Ege Bölgesi, İzmir Antalya kıyı bölgesi, Kayseri Sivas Erzincan bölgesi doğu kesimi, Malatya kuzeyi, İstanbul Avrupa yakası riskli. Kıyılarda 10 km içinde deprem şiddetli hissedilir.'

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN