Devletten o kişilere 15.000 TL karşılıksız yardım! İşsiz, asgari ücretli, emekli... Tek bir şartı var

Devletten o kişilere 15.000 TL karşılıksız yardım! İşsiz, asgari ücretli, emekli... Tek bir şartı var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi sıkıntı çeken ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişi ve ailelere bir defaya mahsus olmak üzere yardımda bulunuyor. Bu nakdi yardım, hane geliri asgari ücretin altında olan deprem ve afetzedeler ile evi hasar görmüş olanlar başta olmak üzere ekonomik sıkıntı çeken ailelere bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi zorluklarla karşılaşan düşük gelirli aileler için tek seferlik yeni bir yardım programını duyurdu.  Bu para yardımı bir defaya mahsus olarak ödenecek ve depremzedeler, afetzedeler ve hane geliri asgari ücretin altında olan aileler de dahil olmak üzere en çok ihtiyacı olanlara yönelik olacak.

Başvurular, Artık E-Devlet Üzerinden Online Olarak Yapılabilecek

Tek seferlik yardıma başvurmak için bireyler kimlik kartlarıyla ikametgahlarına en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidebilir ya da e-devlet portalı üzerinden online başvuru yapabilir. Hak sahibi aileler yardımlarını Ziraat Bankası hesapları üzerinden veya PTT şubeleri aracılığıyla alabilecek.

ek Seferlik Yardım Programı

Tek Seferlik Yardım Programı Uygunluk Kriterleri

Bir defaya mahsus yapılacak yardımdan yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin gelir sahibi olmama, sosyal güvenceden yoksun olma, deprem veya afet mağduru olma, çalışmama veya kiracı olma gibi şartları taşıması gerekiyor. Daha önce sosyal yardım başvurusunda bulunmuş olanlar da bir kerelik yardım programı için değerlendirilebilir. Başvuru yapıldıktan sonra 2 hafta içinde değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak. Başvuru sahipleri e-devlet portalı üzerinden başvurularının durumunu kontrol edebilecek ve onaylandıktan sonra 1 hafta içinde sonuçlar kendilerine bildirilecek.

Ödeme Tutarları 2.000 TL ile 15.000 TL Arasında 

Tek seferlik yardım miktarı, hanenin gelirine ve hanede yaşayan kişi sayısına göre 2.000 TL ile 15.000 TL arasında değişiyor. Ödemeler, başvuru kabul edildikten sonra en geç 1 hafta içinde yapılıyor. Ayrıca tek seferlik yardım grubu, aile grubu adına yapılan ve varsa çocuk parası ve kira yardımı desteğini de içeren bir yardım türü. Bu yardım, sadece 1 kez veriliyor.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN