Dış kapının eşiğini sirkeyle silmek bakın ne işe yarıyor?

Dış kapının eşiğini sirkeyle silmek bakın ne işe yarıyor?

Ramazan Bayramına sayılı günler kala ev hanımları temizlik serüvenine girmiş bulunmakta. Bayramdan önce tüm evi baştan aşağı temizleyen annelerimiz temizlikte sirke kullanmayı da ihmal etmiyor. Son dönemde sosyal medyada sık sık videolarda dönen dış kapının sirke ile temizlenmesinin nedeni belli oldu. Dış kapının eşiğini sirkeyle silmek bakın ne işe yarıyor? Duyunca tüm evinizi sirke ile sileceksiniz. İşte sirkenin temizlikte saymakla bitmeyen faydaları...

Bayram heyecanı şimdiden tüm evleri sarmış durumda. Çikolata ve şekerler alınmaya başlanırken ev hanımları evlerini bir güzel temizlemeye başladı. Kadınların buradaki en büyük silahı ise sirke oluyor. Sosyal medyada sıkça paylaşılan dış kapıyı sirke ile silme videolarının nedeni belli oldu. Dış kapının eşiğini sirkeyle silmek bakın ne işe yarıyor? Evinizden tüm kötü enerji ve nazarı atacaksınız. Eviniz pırıl pırıl olacak.

DIŞ KAPILARINIZI MUTLAKA SİRKE İLE SİLİN

Son dönemde Instagram'da bu aralar sirke ile dış kapıyı silme videoları çok dönüyor. Peki sizce dış kapılar neden sirke ile silinmekte. Bunu nedeni sirkenin hem evi temiz tuttuğu hem de nazara iyi geliyor. Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz "Sirke ne güzel katıktır. Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ.Mace) buyurmuştur.

yeni-proje-2024-04-03t125513-041.jpg

HEM KÖTÜ ENERJİYİ ATIYOR HEM DE GEÇMEYEN LEKELERİ SÖKÜP ATIYOR

Sirke temizlikte ev hanımları tarafından sıkça kullanılmaktadır. Evi sirkeli su ile silerseniz kötü enerjiyi dışarı atmış olursunuz. Aynı zamanda çıkmayan lekeler sirke ile anında çıkar. Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.

yeni-proje-2024-04-03t125456-560.jpg

EVİ SİRKELİ SU İLE SİLMENİN FAYDALARI

Sirkenin içinde bulunan asetik asit, bir çözeltidir. Bu nedenle de sirkenin temizlik malzemesi olarak kullanılması yoğun olarak içerdiği asetik asitten kaynaklanır. Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN