Diziseverlere kötü haber: Bu yaz dizi çekilmeyecek! Nedenini duyunca herkes hak verdi

Diziseverlere kötü haber: Bu yaz dizi çekilmeyecek! Nedenini duyunca herkes hak verdi

Her yıl yaz mevsimine özel birçok dizi ekranlarda yayınlanıyor. 2024 yaz aylarında ise planlanan pek çok yeni dizinin iptal edildiği öğrenildi. İşte, yaz dizilerinin iptal edilmesinin nedeni...

ABD'den sonra dünyaya en çok dizi satan Türkiye'nin dizi piyasası artan maliyetlerden büyük oranda etkilenmeye başladı. Üç yıl önce 1 ya da 1,5 milyona TL'ye mâl olan dizilerin bölüm başı maliyeti şu anda 10 milyon TL'yi geçti. Ülkenin her katmanında olduğu gibi dizi piyasasında da prodüksiyon maliyeti, oyuncu ücretleri, senarist, yönetmen ve teknik ekip ücretleri 10 kat arttı.

DİZİ ÇEKİM MALİYETLERİ KATLANDI

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, bu durumun aksine geçmişte olduğu gibi (dizi sürelerinin 120 dakika olması ve 2 ekiple dizi çekilmesi) reklam ücretleri aynı oranda zamlanmadı. Bu durum da özellikle bu yıl daha çok dizinin final yapmasına neden oldu. Diziler yayında olduğu saatte topladığı reklamla maliyetlerini çıkaramayınca kanallar eğer yurt dışı satış garantisi de yoksa dizileri daha çabuk bitirmeye başladı.

YAZ DİZİLERİ 2024 YAZINDA ÇEKİLMEYECEK

Bütün bu mali tablo yazlık dizi hazırlıklarını etkiledi. Son gelen haberlere göre ARC Film ve D Media da bu yaz için çekmeyi planladığı yazlık dizi projelerinden artan maliyetler nedeniyle son anda vazgeçti. Yeni bir gelişme olmazsa bu yıl hiç yazlık dizi çekilmeyecek.

Öte yandan ekonomik krizin eylül sezonundaki dizi sayısını da azaltacağı öngörülüyor. 7 güne 7 dizi uygulamasının kalkacağı kanalların daha az dizi yayınlayacağı konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN