Manisa Sarıgöl’de baharın gelmesiyle dağlardan toplanan acı ot ve sarmaşık bitkileri de vatandaşlar için önemli bir gelir kaynağı oldu.
Bölgede çok fazla bulunan acı ot ve sarmaşık bitkileri, sabah erkenden dağlara çıkan vatandaşlarca toplanıyor. Toplanan otlar evlerde titizlikle temizlenerek ilçe pazarlarında satışa çıkıyor. Yöre halkının çok fazla sevdiği otlar genelde soğan, domates, yumurta gibi ürünlerle pişirilerek lezzetli yemeklere dönüştürülüyor. Doğal ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği bu yaban otları, pazarda kısa sürede tükeniyor.

“TOPLAMASI OLDUKÇA ZOR”
Emcelli Mahallesi’nden Osman Tosun, ot toplamanın zahmetli ama kazançlı olduğunu belirterek, "Acı ot ve sarmaşık bulmak için dağlarda saatlerce dolaşıyoruz. Bu yıl yağışların etkisiyle bol miktarda var ancak toplaması oldukça zor. Eve getirip temizledikten sonra pazarda satıyoruz. Topladığımız ürünler pazarda hemen tüketiliyor" dedi.

DEMETİ 100-150 TL
Pazarda satılan acı otun demeti 150 TL’den, sarmaşığın demeti de 100 TL’den alıcı buluyor. Ayrıca, aileleriyle ormana çıkan aileler de ihtiyaçları kadar ot toplayarak tazecik tüketiyorlar.
