Doğal yolla yüzünüzdeki lekeleri 2 günde silgi gibi silin atın mucizeye tanık olun!

Doğal yolla yüzünüzdeki lekeleri 2 günde silgi gibi silin atın mucizeye tanık olun!

Çiller sevimlidir ama iş yüzdeki istenmeyen lekelenmeye gelince hayır. Ancak göğüste, ellerde veya vücudun herhangi bir yerindeki koyu lekeler ciddi şekilde sinir bozucu olabilir. Bununla birlikte, lekeleri sihirli bir değnek ile gideremeyeceğiniz ve ortalama bir kapatıcı her zaman onları kapatamayacağı için, bu yamalarla uğraşırken bazen biraz yaratıcı olmamız gerekir.

Cildinizde bulunan melanin adı verilen doğal bir pigment duymuş olabilirsiniz. Cildin, gözlerin ve hatta saçın renginden sorumlu olan melanin, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden de korur. Cildiniz güneşe her maruz kaldığında, melanositler veya melanin üreten hücreler melanin üretimini artırır. Ve bazen aşırı hıza girerek normalden daha fazla melanin üreterek koyu lekelere neden olurlar.

Bu karanlık noktalardan kurtulmanın, yarın yokmuş gibi güneş kremi sürmekten, onları aydınlatmaya yardımcı olabilecek topikal retinoidler kullanmaya kadar birçok yolu olsa da. Ciltte, özellikle hassas ciltlerde ağır kimyasallar kullanmak çoğu zaman faydadan çok zarar verebilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü, cildinizdeki lekeleri 2 gün içinde doğal yollarla gidermek için kullanabileceğiniz çeşitli günlük ürünleri listeliyoruz.

zerdecal-maskesi.jpg

ZERDEÇAL

Zerdeçalın çok yönlü faydaları, daha önce de belirttiğimiz gibi hiperpigmentasyondan sorumlu olan cildin melanin üretimini engellemeye kadar uzanır. Kendi zerdeçal leke çıkarma tedavinizi yapmaya ikna oldunuz ve hazır mısınız? İşte yapmanız gerekenler:

Siyah noktaları tedavi etmek için zerdeçal nasıl kullanılır?

Adım 1: Bir çay kaşığı zerdeçal tozu, 1-2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı ile çok kalın veya çok sıvı-y olmayan bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Adım 2: Yüzünüzde 20 dakika bekletin ve suyla durulayın.

Bonus ipucu: Kalıntıyı yüzünüzden tamamen çıkarmak için birkaç durulama gerekebilir, ancak azimli olun ve bunun sizi paketi kullanmaktan alıkoymasına izin vermeyin!

s-1207d8bf71796e9a7099bcafe8fe7db5c8755ba8.webp

PATATES

Çiğ patates, koyu lekelerin ve bronzlaşmanın giderilmesine yardımcı olan c vitamini, potasyum ve diğer parlatıcı maddeler içerir . İşte kendi patates maskenizi nasıl yapabileceğiniz:

Siyah noktaları tedavi etmek için patates nasıl kullanılır?

1. Adım: Biraz çiğ patates rendeleyin (sadece 2-3 adet yeterli olacaktır) ve limon suyu veya yoğurtla karıştırın. Özellikle kuru bir cildiniz varsa, karışıma biraz bal da ekleyebilirsiniz.

Adım 2: Bunu yüzünüze birkaç dakika uygulayın ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Bonus ipucu: Tüm bu malzemeleri karıştırmak uzun bir iş gibi görünüyorsa, çiğ bir patatesi dilimleyip koyu lekelerin üzerine koyabilirsiniz.

shutterstock-118881742-custom.jpg

KIRMIZI SOĞAN

Evet, biz de sizin kadar şaşırdık. Kırmızı soğan sizi ağlatabilirken aslında cildinizi çok mutlu etmeyi başarıyor. Araştırmalara göre artık birçok cilt ve leke giderici kremde bulunan kurutulmuş kırmızı soğan kabuğu, leke çıkarmada etkili bir bileşendir. Allium cepa (bilimsel adı) içeren kremler aramanın bir yolu olsa da, malzemeyi evde de kullanabilirsiniz. İşte nasıl:

Koyu lekeleri tedavi etmek için kırmızı soğan nasıl kullanılır?

Adım 1: Soğanları (kabukları açıkken) etkilenen bölgelere günde 2-3 kez sürün.

Adım 2 : Koku sizi rahatsız ederse, sonra yüzünüzü yıkayın. Birkaç gün içinde sonuçları göreceksiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN