Doğalgaz faturalarında tarife değişti! Milyonların gözü kulağı o tarihte: Yüksek fatura derdi bitiyor!

Doğalgaz faturalarında tarife değişti! Milyonların gözü kulağı o tarihte: Yüksek fatura derdi bitiyor!

Son dönemlerde artış gösteren fatura fiyatları sebebiyle vatandaşlar zorlanmaya devam ederken yüzleri güldürecek bir haber geldi. Faturalara indirim geliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Neredeyse günden güne artış göstermeye devam eden elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili vatandaşın yüzünü güldürecek gelişmeler yaşandı. Peki faturalara ne zaman indirim geliyor? Kimler indirimden faydalanacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FATURA İNDİRİMİ GELİYOR

Son dönemlerde faturalara yansıyan fahiş fiyat artışları vatandaşı mağdur etmeye devam ederken Botaş tarafından yapılan açıklama herkesin yüzünü güldürdü. Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan doğalgaz faturalarına indirim yapılacağını söyledi. Yapılacak indirimle birlikte doğalgaz faturalarında yüzde 40 oranında indirim uygulanacak. Ancak bu indirimler yalnızca sanayi kuruluşları için geçerli olacak. 

Doğalgaz Faturalarına İndirim Geliyor

İddialara göre ilerleyen zamanlarda bu indirim konutlar için de yapılacak. Enerji Piyasası Uzmanı Mehmet Doğan tarafından yapılan açıklamaya göre sanayi doğalgaz fiyatlarında fiyatın yüzde 40 oranını oluşturan GRF 11.867 TL/1000 SM3 9492/1000 metreküpe geriliyor. Ekim ayında 26 bin TL/ 1000 metreküp olan fiyatları güncel olarak 9492 TL/ 1000 metreküpe indirilmiş oldu. Uzman tarafından yapılan açıklamaya göre elektrik faturalarında da yüksek indirimler gelecek. Yapılacak indirimler 1 Nisan tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. 1 Mart tarihinden itibaren sanayi kuruluşlarında yüzde 20.95 oranında indirim yapılmıştı ve 2023 senesi için sanayi kuruluşlarına ikinci kez doğalgaz indirimi uygulanmış oldu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN